Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΒΟΟΚΕΝΕΜΥ...ΜΕ ΡΟΧΙΜΠΛΑΝΚΟΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ!!!!


Η Βαλένθια υποδέχεται στο Μεστάγια την Ατλέτικο Μ. στον επαναληπτικό για τα ημιτελικά του Europa league...
Στον πρώτο αγώνα στο Βιθεντε Καλντερον η Ατλέτικο Μ. ήταν πολύ καλύτερη από τις νυχτερίδες τις οποίες και κέρδισε με 4-2.Η Βαλένθια ήταν τυχερή που σκόραρε στις καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων και έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση για τον τελικό.
Στο πρωτάθλημα η Βαλένθια σταθεροποιήθηκε στην τρίτη θέση μετά την νίκη της επί της Μπέτις με 4-0 εντός έδρας με γκολ των Jonas Gonzalves, Sofiane Feghouli, Roberto Soldado και Pablo Piatti και παραμένουν σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη σεζόν καθώς είναι πλέον έξι βαθμούς μπροστά από την Λεβάντε και με μόλις τέσσερα παιχνίδια να απομένουν.Θα γίνει μάχη βέβαια με την Μάλαγα η οποία είναι 3 βαθμούς πίσω της για την απευθείας έξοδο.Λείπει μακροχρόνια ο χαφ Μπανέγα.
Από την άλλη η Ατλέτικο νίκησε εντός έδρας με 3-1 την Εσπανιόλ και βρέθηκε στην 6η θέση μαζί με την Μπιλμπάο που οδηγεί στο Europa League του χρόνου.Είναι 4 βαθμούς πίσω απο την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσου Λου με 4 αγωνιστικές να απομένουν.Λείπουν οι μη σημαντικοί μέσοι Ασουνσάο-Πίντσι-Μερίδα και οι ημιβασικοί ακραίοι μπακ Σίλβιο-Α.Λόπεθ.
 Η Ατλέτικο έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια μακριά από την έδρα της, αλλά ποτέ δεν έχει κερδίσει πέντε διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ στην ιστορία της δεν έχει κερδίσει η Ατλέτικο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με αντίπαλο Ισπανική ομάδα  !!!
Αήττητη παραμένει η Βαλένθια στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες από την Ισπανία!
Στο συμπέρασμα που καταλήγω είναι ότι και με βάση τις εικόνας των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη είναι ότι παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο όταν παίζουν εντός και όταν παίζουν εκτός έδρας.Με λίγα λόγια μέσα στην έδρα τους και με την ώθηση του κόσμου ζωγραφίζουν και εκτός έδρας αλλάζουν χαρακτήρα και αποδυναμώνονται αισθητά.Αυτό φαίνεται από τα στατιστικά αλλά και από την εικόνα που παρουσιάζουν στον αγωνιστικό χώρο.Ειδικά η Ατλέτικο Μ. εκτός έδρας χάνεται εντελώς και ήταν φέτος το μεγάλο της μειονέκτημα και ο κυρίως λόγος που έμεινε πίσω στην βαθμολογία.9 ήττες σε 17 εκτός έδρας αγώνες είναι τραγικός απολογισμός για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει.Πάω λοιπόν με την δύναμη της έδρας και αγοράζω τον άσσο της Βαλένθια στο 1.91 που θέλει να καλύψει και διαφορά δύο γκολ.


 Valencia-Atletico Madrid  1  1.91







Στο Σαν Μαμες η Μπιλμπάο υποδέχεται την Σπόρτινγκ Λισσαβονας στον επαναληπτικό για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Ληγκ.Στον πρώτο αγώνα η Σπόρτινγκ νίκησε με 2-1.Ανώτεροι οι Πορτογάλοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα , δίκαια κέρδισαν και πήραν ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.Η Μπιλμπάο έκανε ένα καλό ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε στο 55΄ λεπτό και μάλιστα λίγο μετά ο Λιορέντε έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2.Από κει και πέρα η Σπόρτινγκ ξαναπήρε το πάνω χέρι , πίεσε ασφυκτικά και το γύρισε.Οι Ισπανοί έδειξαν κουρασμένοι και καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στο Γκελζενκιρχεν και στο Ολντ Τραφορντ.Την Κυριακή κέρδισαν εύκολα με 0-1 στο Σανταντερ , ανέβηκαν στην 6η θέση που στέλνει Γιουρόπα Ληγκ και μείωσαν την διαφορά από την 4η θέση , που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ , στους 4 βαθμούς.Οι βάσκοι έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στο Γιουρόπα Ληγκ του χρόνου καθώς παίζουν στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα.Θα λείψει ο βασικότατος μέσος Ντε Μάρκος.Στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα έπαιξε με Π.Σ.Ζ , Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σάλτσμπουργκ όπου βγήκε πρώτη και έπειτα 2 μεγάλες προκρίσεις με Μαν Γιου και Σάλκε.
Από την άλλη η Σπόρτινγκ την Κυριακή στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα πέρασε μέσα από την Νασιοναλ με 2-1 και μάλιστα με τα δεύτερα.Γενικά πάντως η πορεία της ήταν απογοητευτική καθώς δεν κατάφερε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και για μια ακόμη φορά παίζει τον ρόλο του κομπάρσου , στην σκιά της Πόρτο , της Μπενφίκα και πλέον και της Μπράγκα.Παρόλα αυτά.το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση , όντας η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτήν την στιγμή στην Πορτογαλία.Γενικώς στο Γιουρόπα Ληγκ είχε εύκολο όμιλο με Λάτσιο,Ζυρίχη,Βασλούι όπου προκρίθηκε ως πρώτη.Στην φάση βέβαια των 16 πήρε ιστορική πρόκριση επί της Μάντσεστερ Σίτι και στα προημιτελικά και πάλι εύκολος αντίπαλος και πρόκριση επί της Μέταλιστ.Θα λέιψουν o βασικός χαφ Ελίας (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) , ο βασικός σέντερ μπακ Ροντρίγκεζ(τραυματίας) και μακροχρόνια ο βασικός χαφ Ρινάουντο(τραυματίας).
Σε 19 ματς απέναντι σε ισπανικές ομάδες τα «λιοντάρια» μετρούν 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες, αλλά εκτός Πορτογαλίας δεν έχουν καμία νίκη, παρά μόνο 3 ισοπαλίες και 6 ήττες!
Σε καλή κατάσταση η Σπόρτινγκ, ωστόσο  έχει κερδίσει μόνο δύο από τα 13 τελευταία παιχνίδια μακριά από την έδρα της! Αντίθετα η Μπιλμπάο έχει χάσει μόνο δύο από τα τελευταία 30 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια!
Οι Βάσκοι σε επτά συναντήσεις με πορτογαλικές ομάδες έχουν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, αλλά στην έδρα τους έχουν 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες!
Έχω προσωπική εικόνα και από τις δυο ομάδες.Η Σπόρτιγκ είχε εύκολη πορεία μέχρι τώρα και στο Σιτι οφ Μάντσεστερ κοιμήθηκε ο θεός.Από την άλλη η Μπιλμπάο πήρε πανάξιες προκρίσεις με Μάντσεστερ και Σάλκε και με βάση το ποδόσφαιρο που παίζει δικαιούται απόλυτα να πάει στο Βουκουρέστι και προσωπική άποψη να το σηκώσει κιόλας!Δεν υποτιμώ την Σπόρτιγκ , αλλά είμαι θαυμαστής της φετινής Μπιλμπάο και του Μπιέλσα.


Athletic Bilbao-Sporting Lisbon  1  1.55



ΠΡΟΤΑΣΗ

Valencia-Atletico Madrid  1  1.91
 Athletic Bilbao-Sporting Lisbon  1  1.55


Ποντάρω 25 ευρώ στην δυάδα.
Έναρξη Ταμείου          8-4-12  
Αρχικό ταμείο              0 ευρώ  
Προηγούμενο ταμείο  -132 ευρώ  
Ποντάρισμα                 25 ευρώ  
Τελικό ταμείο            - 157 ευρώ
 






















  •  


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου