Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

BOOKENEMY...Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ





Ύστερα από ένα διάλειμμα και το τελευταίο καλό χαρτζιλίκι που πήραμε από το Europa League , επανερχόμαστε πάλι στα tips με τον ίδιο θεσμό.Βέβαια τώρα η έμπνευση με αυτά που βλέπουμε στις παραλίες είναι μεγαλύτερη....








ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΙΕΒΟΥ - ΜΟΥΡΑ   1   1.27





Στο 16.000 θέσεων «Βαλερί Λομπανόφσκι» του Κιέβου.
Διαιτητής: Αντι Μουνούκα (Φινλανδία)



ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΙΕΒΟΥ (Ουκρανία, Νο. 149): Μια 10ετία μακριά από ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμπληρώνουν οι «κανονιέρηδες» του Κιέβου, ομάδα που ιδρύθηκε το 2001 ύστερα από τη διάλυση λόγω οικονομικών προβλημάτων της γνωστής ΤΣΣΚΑ Κιέβου. Μικρομεσαία δύναμη στην ουκρανική λίγκα, η περσινή 5η θέση αποτελεί το καλύτερο πλασάρισμα στη σύντομη ιστορία της, παρά τις προσπάθειες που κάνει για να τη βγάλει στον αφρό ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της και μεγιστάνας του φυσικού αερίου, Βλαντιμίρ Ραμπίνοβιτς.


 Τεχνικός της από την αρχή της περσινής σεζόν ο 52χρονος Λευκορώσος Λεονίντ Κουτσούκ (με πολύ καλό πέρασμα από τη μολδαβική Σερίφ Τίρασπολ), ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μετρημένος και επιφυλακτικός για το σημερινό παιχνίδι.


«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ οργανωμένη και επικίνδυνη ομάδα και νομίζω το ότι απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στον προηγούμενο γύρο τα λέει όλα. Το ότι δεν έχει κάποιο τρομερό όνομα στην Ευρώπη ή το ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα δεν μου λέει κάτι και δεν με κάνει να νοιώθω πιο άνετα, την ώρα που οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο τα ξεχνάνε όλα. Του μελετήσαμε πάρα πολύ και έχουμε παρακολουθήσει dvd από τους αγώνες τους, σκοπός μας είναι η νίκη φυσικά, όμως αυτό που υπογράμμισα στους παίκτες μου είναι πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να δεχτούμε γκολ. Αυτό νομίζω είναι και το σημαντικότερο στο πρώτο ματς» τονίζει ο τεχνικός των «κανονιέρηδων».


Στο πρωτάθλημα έπρεπε να φτάσει η 3η αγωνιστική για να πάρει τους πρώτους βαθμούς της , με το απόλυτα δίκαιο κι άνετο 3-1 στην έδρα της Ζόρια στο παιχνίδι της Κυριακής. Μεταγραφικά δεν έδειξε ιδιαίτερη κινητικότητα, μεγαλύτερη απώλεια θεωρείται αυτή του επιτελικού μέσου Μπογκντάνοφ, ο οποίος πήγε στη συμπολίτισσα Ντιναμό, ενώ καλές προσθήκες είναι κυρίως αυτή του Γκανέζου στράικερ Αντίγια (Μίλαν), αλλά και του Βραζιλιάνου στόπερ Σάντος (Ατλ. Παραναένσε).


Στα αγωνιστικά ο μοναδικός πονοκέφαλος του Κουτσούκ αφορά τον έμπειρο μέσο Βαλιάεφ, ο οποίος προπονήθηκε ατομικά και όλα δείχνουν πως δεν θα προλάβει να δώσει το παρών.


ΜΟΥΡΑ (Σλοβενία, Νο 323): Το θαύμα ολοκληρώθηκε και με το πανάξιο 1-1 που πήρε μέσα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας (0-0 το πρώτο ματς) η Μούρα φτάνει για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της στην 3η φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκριση που συνολικά την άξιζε η σλοβενική ομάδα, μπορεί στον επαναληπτικό να έμεινε νωρίς πίσω (18'), όμως εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των αντιπάλων της και με θράσος στην επανάληψη κατόρθωσε να πετύχει το πολύτιμο γκολ στο 78'.


Υπέρβαση αποτελεί όλη αυτή η φετινή πορεία της, πόσο μάλλον αν κάποιος αναλογιστεί το ότι μιλάμε για ένα σύλλογο με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα και παίκτες που ουσιαστικά είναι απλήρωτοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.


«Είναι ένας θρίαμβος, μία ιστορική πρόκριση που την πιστώνεται όλη η πόλη μας και οι άνθρωποι που έχουν σταθεί δίπλα μας. Είμαστε μία ομάδα που βασίζεται στη  σκληρή άμυνα, το οργανωμένο κέντρο και την αποτελεσματική επίθεση, δεν αλλάζουμε ποτέ αυτό το πλάνο και δεν έχουμε το παραμικρό άγχος, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε και με την Αρσεναλ Κιέβου. Ξέρω πως και σε αυτές τις αναμετρήσεις θεωρούμαστε το αουτσάιντερ, όμως είναι κάτι που δεν μας δημιουργεί πρόβλημα, εμείς θα παίξουμε ελεύθερα και θα κοιτάξουμε να σκοράρουμε τουλάχιστον ένα γκολ, ώστε η ρεβάνς να γίνει ακόμη πιο ανοιχτή» σχολιάζει ο 41χρονος τεχνικός της, Φρανς Σίφερ.


Στη λίγκα παρέμεινε χωρίς νίκη μετά την 3η αγωνιστική, αφού την Κυριακή έχασε εντός έδρας με 1-3 από τη Μάριμπορ σε ένα 90λεπτο που η Μούρα έβγαλε πάρα πολλά προβλήματα. Εξέτισε και επιστρέφει ο δημιουργικός χαφ Χόρβατ, όμως συμπλήρωσε κάρτες ο καλός φορ Φάγιτς (σκόρερ του 1-1 στον επαναληπτικό).



Ως εδώ η Ευρωπαική πορεία της Μούρα.Εντάξει με πολύ τύχη πέρασε Μπακού και Τσσκα Σ. αλλά τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα.Πολύ χρήμα στους Ουκρανούς που είναι ανερχόμενη δύναμη και διψάνε για διάκριση.Υπάρχει τεράστια διαφορά ποιότητας και επιπέδου.Ο άσσος είναι στάνταρ.Στην έδρα τους δε οι Ουκρανοί είναι πολύ δυνατοί.



ΑΠΟΕΛ-ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ  1  1.30


Στο 22.859 θέσεων «ΓΣΠ», της Λευκωσίας. Sold out τα εισιτήρια που εκδόθηκαν, θα ανοίξει και η βόρεια κερκίδα, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να παραμείνει κλειστή.
 Πάνω από τους 35 βαθμούς το θερμόμετρο στην Κύπρο, από θερμοκρασίες μικρότερες των 20 βαθμών Κελσίου έρχεται η Ααλεσουντ.
Διαιτητής: Εμίρ Αλέσκοβιτς (Βοσνία).

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος, Νο. 62): Μέτρησε 34 τελικές στις δύο αναμετρήσεις με τη Σένιτσα και έδειξε απλά ότι βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φάνηκε να μην ανησυχεί για το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας, ενώ αναφερόμενος στη Ααλεσουντ, είπε ότι «μας περιμένει πολλή μελέτη, διότι δεν έχουμε παίξει στο παρελθόν με ομάδες από τη Νορβηγία». Ο Σέρβος τεχνικός αποδέχθηκε τον ρόλο του φαβορί για την ομάδα του, έστω στα χαρτιά και τόνισε πως στόχος «είναι να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Ποτέ δεν βασιστήκαμε στη νίκη σε ένα ματς».

Η ενδεκάδα έχει ανανεωθεί ήδη κατά 4/11 σε σχέση με πέρυσι, αφού λογίζονται για βασικοί οι νεοαποκτηθέντες αμυντικοί Μπόρντα, Ζουέλα (πρώην του Ατρόμητου), Σέρτζιο και ο επιτελικός Μπεναχούρ. Ψάχνει ακόμη ένα χαφ, ενώ την πόρτα του αρχικού σχήματος χτυπά και ο Αλωνεύτης, που αποκτήθηκε φέτος από την Ομόνοια. Ο Μπούντιμιρ (πρώην του Εργοτέλη), θα είναι δεύτερη λύση πίσω από τον Αΐλτον, αλλά σήμερα προορίζεται για βασικός, διότι ο Βραζιλιάνος τέθηκε νοκ άουτ.

Δεν είναι διαθέσιμος ακόμη ο νεοφερμένος μπακ Κλουκόφσκι. Από σοβαρό τραυματισμό αναρρώνει ο στόπερ Ολιβέιρα. Εκτός σίγουρα επίσης ο αναπληρωματικός, έμπειρος χαφ Σατσιάς και ο χρήσιμος φορ Σολάρι. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα στην Κύπρο.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ (Νορβηγία, Νο. 207): Πήρε πανηγυρικά την πρόκριση κόντρα στα Τίρανα, θριαμβεύοντας με 5-0 στον εντός έδρας επαναληπτικό του 1-1 της Αλβανίας. Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, έκανε το 1-0 (45’+1’) κι έκτοτε… πανηγύρι (5-0/48’, 64’, 77’, 83’).

Για τον ΑΠΟΕΛ ο Κίετιλ Ρέκνταλ δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Μια ομάδα που πέρσι έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το φαβορί απέναντι σε μια που βολοδέρνει στο μέσο της Τίπελιγκαν. Θα τους δυσκολέψουμε εντός έδρας, αλλά πρώτα πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα εκτός».

Με την άφιξη στη Λάρνακα δήλωσε: «Δεν είμαστε εδώ για να αποκλειστούμε. Ο σημερινός μας αντίπαλος είναι όσο δυνατή ήταν και η Αλκμααρ πέρσι. Ευελπιστούμε πως μάθαμε αρκετά από εκείνο το εκτός έδρας παιχνίδι». Ως προς τον καιρό φάνηκε αισιόδοξος: «Οι προβλέψεις λένε για 35 βαθμούς, αλλά μάλλον θα δροσίσει κάπως όταν πέσει ο ήλιος».

Αθόρυβη η πορεία της στο πρωτάθλημα (9η), την Κυριακή κέρδισε με 3-1 (1-0/43’, 1-1/45’+4’, 3-1/65’, 88’) την ουραγό Στάμπαεκ, μετά από μετριότατη εμφάνιση, την οποία ο Ρέκνταλ απέδωσε στην κούραση.

Τρίτη σερί παρουσία (οι μοναδικές της) στο Γιουρόπα για την κυπελλούχο Νορβηγίας, το 2010-11 είχε αποκλειστεί από τη Μάδεργουελ στο γ’ προκριματικό (1-1, 0-3). Πέρσι, πέρασε τις Φερεντσβάρος (1-2, 3-1), Ελφσμποργκ (4-0, 1-1) για να σταματήσει στην Αλκμααρ (2-1, 0-6, δ’ γύρος).

Τιμωρημένος παραμένει ο βασικός αριστερός εξτρέμ Φίλιπς (και τραυματίας), πλαισιώνεται από τον ψηλό, ενίοτε βασικό φορ Ποστ, τους χαφ Σκίρι, Ορι Λάρσεν, τον καλό εξτρέμ/φορ Σίλιν Ολσεν, ίσως και τον αξιόλογο φορ Μίκλεμπουστ, ο οποίος ταξίδεψε, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος.  

Ο πολυσύνθετος αμυντικός Γιάλαστο έφυγε για τη Στάμπαεκ.

Με 4-2-3-1 ή 4-3-3 παρατάσσεται η Ααλεσουντ. Λογικά, θα έχουμε και πάλι ροτέισον από τον Ρέκνταλ.



Απουσίες έχουν και οι δυο ομάδες.Για το ΑΠΟΕΛ ιδιαίτερα σημαντική είναι αυτή του σταρ Βραζιλιάνου φορ Αίλτον.Με άλλον αντίπαλο θα το μετρούσα , αλλά σε αυτήν την φάση και σε αυτό το επίπεδό η διαφορά ποιότητας και επιπέδου παραμένει εμφανής.Άλλωστε είτε ο Μπούντιμιρ παίξει είτε ο Αλωνέυτης εξακολουθεί ο ΑΠΟΕΛ να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και ανώτερος από τους Νορβηγούς που δεν είναι και κάτι το τρομερό στο πρωτάθλημά τους.Ο άσσος θα έρθει εύκολα ή δύσκολα. 1-0 και 2-0 πιθανά σκορ.



ΤΒΕΝΤΕ - ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ  1  1.20


Στο 30.205 θέσεων «Χρολς Βέστε», του Ενσχεντεϊ.
Διαιτητής: Κρίστο Τοχφέρ (Εσθονία).

ΤΒΕΝΤΕ (Ολλανδία, Νο.28): Τρίτη κατά σειρά αντίπαλος για την ομάδα του ΜακΚλάρεν η Μλάντα, καθώς μετέχει από το παράθυρο στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ μετά την τραγική πορεία της πέρσι στο ολλανδικό πρωτάθλημα και χάρη στο fair play. Εκανε καλή προπόνηση με τη Σάντα Κόλομα (δύο νίκες με γκολ 9-0) και στη συνέχεια σοβαρεύτηκε στον επαναληπτικό της Φινλανδίας με την Ιντερ Τούρκου και είχε πανεύκολο έργο (5-0, 2-0 από το 7΄).

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, κάναμε μεγάλη πρόοδο σε λίγες μέρες» τόνισε ο ΜακΚλάρεν που ζήτησε από τους παίκτες του να είναι πιο αποτελεσματικοί. Στις 12/08 είναι προγραμματισμένη η έναρξη του ολλανδικού πρωταθλήματος, μεταγραφικά έγιναν πολλές κινήσεις έχασε τον πρώτο σκόρερ Ντε Γιονγκ (δεν έπαιξε Ευρώπη), τελευταίο απόκτημα ο ταλαντούχος Καστάνιος (για 6 εκ. ευρώ) από την Ιντερ που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Εκτός εκ νέου οι βετεράνοι Λάντζαατ (μέσος) και Μπόσκερ (πορτιέρο) που δεν αποτελούν απώλειες, αλλά και ο αριστερός μπακ/χαφ Κάουπερ.

ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ (Τσεχία, Νο. 217): Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση της τσέχικης Λίγκας, 16 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σλόβαν Λίμπερετς, και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τη χρονιά να θεωρείται σε γενικές γραμμές επιτυχημένη.

Και πέρσι έπαιξε στην Ευρώπη, αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ από την ΑΕΚ Λάρνακας. Η σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα ξεκίνησε την Κυριακή, με την Μλάντα να γνωρίζει την ήττα στην έδρα της Τέπλιτσε με 1-0. Με δύο νίκες απέκλεισε την Θορ (Β' Ισλανδίας) στον προηγούμενο γύρο, 1-0 στο δεύτερο ματς, όπου ήταν πολύ σκληρό.

«Το γεγονός ότι έχουμε αρκετές απουσίες να αντιμετωπίσουμε κάνει την αποστολή μας ακόμα πιο δύσκολη. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα και θα μετρήσουμε δυνάμεις. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε» σχολίασε ο τεχνικός Κουμπέκ.

Πολύ κακά τα αγωνιστικά νέα, καθώς οι δύο βασικοί στόπερ, οι Ρόλκο και Σμεκάλ τραυματίστηκαν και θα μείνουν για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Εκτός δράσης ο ταλαντούχος φορ Τσαρμόστα που τραυματίστηκε σοβαρά. Δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο αρχηγός/φορ Κούλιτς, απών και ο πορτιέρο Σεντά. Παραμένουν εκτός ο έμπειρος στόπερ Γιάνιτσεκ, ο μέσος Οπιέλ, ο εξτρέμ Στονάζλ, ο αμυντικός Φαμπιάν, ο μπακ Σιρλ και ο ταλαντούχος εξτρέμ Ζάχουστελ.


Πολλές απουσίες για τους Τσέχους.Ανώτερη η Τβέντε που στο δεύτερο παιχνίδι με την Ιντερ Τούρκου παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη.Αρχίζουν και ρολάρουν οι Ολλανδοί και σήμερα , σε  συνάρτηση με τα αγωνιστικά προβλήματα της Μπόλεσλαβ , θα βγάλουν εύκολα τον άσσο.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ




ΤΒΕΝΤΕ-ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ  1  1.20
ΑΠΟΕΛ-ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ  1  1.30
ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΙΕΒΟΥ-ΜΟΥΡΑ  1  1.27




Ποντάρω 205 ευρώ στην τριάδα.







ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΟΥ   8-4-2012
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ      0 ΕΥΡΩ
ΤΡΕΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟ    -2004 ΕΥΡΩ
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ           205 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ     -2209ΕΥΡΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου