Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

BOOKENEMY... ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!!!!





Δεν τα καταφέραμε εχθές να βγάλουμε χαρτζιλίκι.Πήραμε βέβαια τις καλύψεις και τα λεφτά μας πίσω.Τα δύο μπάνκερ Χέλσινμποργκ και Λίβερπουλ Μοντεβιδέο βγήκαν αέρας με 3-0 σκορ και τα δύο , αλλά και η ΑΕΛ και η Πόντε Πρέτα μείνανε στην ισοπαλία.Σήμερα έχουμε εκτός από Γιουρόπα Ληγκ δυνατά ματς και στους Ολυμπιακούς και στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε.Πάμε να δούμε που κατέληξα...












ΦΙΤΕΣΕ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΠΛΟΒΝΤΙΒ   1   1.20









 Στο 25.000 θέσεων «Χέλρεντμομ» του Αρνεμ.Η ομάδα που θα περάσει θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του Ανζί - Χόνβεντ.
Α' ΜΑΤΣ (Λοκομοτίβ  - Φιτέσε 4-4). Τρελό παιχνίδι, με τη Φιτέσε να προηγείται τρεις φορές, αλλά να είναι πολύ κακή στα αμυντικά της καθήκοντα. Εν γένει δίκαιο αποτέλεσμα, με τους Βούλγαρους να ισοφαρίζουν στο 92' και στο επόμενο λεπτό να έχουν ευκαιρία για το 5-4!
 Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης.


ΦΙΤΕΣΕ (Ολλανδία, Νο. 152): Διψά για ευρωπαϊκή διάκριση και θα προσπαθήσει να πάει όσο πιο μακριά γίνεται σε αυτή την περιπέτεια, καθώς αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή έπειτα από δέκα χρόνια. Πέρασε μεγάλο διάστημα στο Αρνεμ για να δουν τους «κιτρινόμαυρους» να αγωνίζονται εκτός συνόρων και τα κατάφεραν χάρη στην εξαιρετική περσινή σεζόν, όπου κέρδισαν το εισιτήριο μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ.


Το ολλανδικό πρωτάθλημα ξεκινά στις 12/08 με τη Φιτέσε να προετοιμάζεται από την 1η Ιουλίου, χωρίς προπονητή αρχικά, αφού ο Φαν ντεν Μπρομ πήγε στην Αντερλεχτ. Τελικά, ο νέος της τεχνικός είναι ο Φρεντ Ρούτεν (ανακοινώθηκε στις 12/07) που έχει πίσω του δύο αποτυχημένα χρόνια στον πάγκο της Αϊντχόφεν. Παραμένει μεγάλο όνομα πάντως και δείχνει τις φιλοδοξίες που έχει η Φιτέσε.


«Δεν είμαστε στο επίπεδο που μπορούμε. Είναι επικίνδυνος ο επαναληπτικός, αλλά από τη στιγμή που έχουμε σκοράρει τέσσερις φορές ήδη, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση» δήλωσε ο πορτιέρο Φελντζάουζεν.


Εκτός εκ νέου ο καλός εξτρέμ Μπούτνερ που θέλει να πάει εξωτερικό, αμφίβολος ο Βραζιλιάνος φορ Ρέις που τραυματίστηκε σε προπόνηση.


ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΠΛΟΒΝΤΙΒ (Βουλγαρία, Νο. 310): Επειτα από έξι χρόνια επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οχι από το πρωτάθλημα (τερμάτισε 6η), αλλά χάρη στη συμμετοχή της στον τελικό του κυπέλλου, όπου ηττήθηκε πάντως από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς.


Η έναρξη της νέας σεζόν στη Βουλγαρία χρονολογείται την 11/08, με το κλαμπ να έχει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ του και έντεκα νέα ονόματα να έχουν αποκτηθεί.


Μεταξύ αυτών και δύο Ελληνες, ο μέσος Κυριακίδης (Εργοτέλης) και ο στόπερ Σαλαμαστράκης (Πανσερραϊκός), που έπαιξαν και στο πρώτο ματς.


Δραματικές στιγμές περνάει πάντως το κλαμπ, ξέσπασε οικονομική και διοικητική κρίση και τη Δευτέρα αποχώρησαν τρεις από τους ξένους παίκτες, ο μέσος Μπενγκελούν, ο χαφ Σερτζίνιο και ο αμυντικός Ροντρίγκες! Για να μειωθούν τα έξοδα του κλαμπ, η αποστολή ταξίδεψε με 16 συνολικά παίκτες στο Αρνεμ, εκ των οποίων οι δύο είναι τερματοφύλακες.


«Περνάμε δύσκολες στιγμές, φοβάμαι ότι μπορούμε να χάσουμε και άλλους παίκτες, αλλά δεν θα παραδώσουμε τα όπλα. Θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση » δήλωσε ο τεχνικός Βέλεφ, που λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς έχασε τον Βραζιλιάνο επιθετικό χαφ Ντάκσον που πήγε στη Βάσκο ντα Γκάμα.






Τι να πω τώρα για το παιχνίδι.Καλύτερη ομάδα ούτως ή άλλως οι Ολλανδοί και με τα τεράστια προβλήματα της Λοκομοτίβ , ο άσσος είναι στάνταρ!!!









ΑΚΤΟΜΠΕ – ΜΙΛΣΑΜΙ    1   1.30







Στο 13.161 θέσεων «Ορταλίγκ Στάντιον» του Ακτόμπε.
Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Γκενκ.
Διαιτητής: Αλεξάντρε Κοσταντίνοφ (Βουλγαρία).


Α’ ΜΑΤΣ (Μιλσάμι – Ακτόμπε 4-2): Η Ακτόμπε προηγήθηκε νωρίς στο σκορ (8’), όμως στη συνέχεια η Μιλσάμι πήρε τα ηνία κι έφερε το ματς στο 3-1 (16’, 33’, 51’). Οι Καζάκοι μείωσαν σε 3-2 (56’), πάντως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και λίγο πριν από το τέλος έκαναν το 4-2 (87’).    


ΑΚΤΟΜΠΕ (Καζακστάν, Νο 202): Σε… ροντέο εξελίχτηκε το εκτός έδρας ματς με την Μιλσάμι, γνώρισε την ήττα με 4-2, χωρίς να επιβεβαιώσει το ρόλο του φαβορί. Ανοιξε νωρίς το σκορ (8’), όμως δέχτηκε τέσσερα γκολ (16’, 33’, 51’, 87’) και παρότι ενδιάμεσα μείωσε σε 3-2 (56’) δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.


«Μας έλειπε η φρεσκάδα, η ομάδα δεν έδειξε την απαραίτητη ενέργεια. Κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα, στη ρεβάνς θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί», σχολίασε ο προπονητής Βλαντιμίρ Μουχάνοφ. Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι, ο προπονητής της Ακτόμπε τόνισε ότι η ομάδα του χρειάζεται νίκη με διαφορά δυο γκολ και πάνω, ενώ πιο συγκεκριμένα είπε ότι «ξέρουμε τη δυσκολία του εγχειρήματος, θα καταβάλουμε όμως κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα».   


Ευκαιρία για ανάσες το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν είχε υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, όπου μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκεται στην 4η θέση, 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τόμπολ.


Δεν αποδείχτηκε ανησυχητικός ο τραυματισμός του φορ Γκέινριχ, κατεβαίνει πλήρης.


ΜΙΛΣΑΜΙ (Μολδαβία, Νο. 343): Εκανε την έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι, κερδίζοντας με 4-2 την Ακτόμπε στην έδρα της. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ (8’), έφτασε στην ανατροπή πριν από το ημίχρονο (16’, 33’) και πετυχαίνοντας άλλα δυο γκολ στην επανάληψη (56’, 87’) διέψευσε όσους την είχαν υποτιμήσει.


«Ημαστε διαβασμένοι, ξέραμε τα αδύναμα σημεία της αντιπάλου μας και χτυπήσαμε εκεί που έπρεπε. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσήλωσή τους σε ό,τι είχαμε σχεδιάσει στις προπονήσεις», σημείωσε ο κόουτς Σέρτζιου Κλεσένκο.


Ακολούθησε την Κυριακή η νίκη επί της Νίστρου, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησε 2-0 (14’, 83’) εντός έδρας κι έκανε το δυο στα δυο στο εγχώριο πρωτάθλημα, το οποίο ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες.


Ακτόμπε, για αυτό δεν έχουμε καμία αμφιβολία πόσο δύσκολο είναι το έργο μας. Βρισκόμαστε ακόμα σε φάση προσαρμογής και δεν έχουμε καταλήξει στο ιδανικό σχήμα», ανέφερε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μιλσάμι, που ταξίδεψε χωρίς προβλήματα στο Καζακστάν.   









Πιστεύω θα μιλήσει η έδρα εδώ για την ανώτερη τουλάχιστον στα χαρτιά Ακτόμπε.Δεν ξέρω αν θα πάρει την πρόκριση αλλά την νίκη εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει.










ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΚ ΛΙΕΠΑΓΙΑ   1   1.20







Στην 31.103 θέσεων «Πέπσι Αρένα» της Βαρσοβίας.
Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ - Ριντ.
Διαιτητής: Ζοάο Κάρλος Σάντος Καπέλα (Πορτογαλία).


Α’ ΜΑΤΣ (Λέγκια Βαρσοβίας – Μέταλουργκ Λιεπάγια 2-2): Ανώτερη η Λέγκια, προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ (20’, 47’), ωστόσο ισοφαρίστηκε και τις δύο, με το τελικό 2-2 (43’, 82’) να διαμορφώνεται με πέναλτι, ενώ η Λιεπάγια έπαιζε με παίκτη λιγότερο από τα μέσα της επανάληψης (68’).


ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ (Πολωνία, Νο. 122): Παρότι ήταν καλύτερη στο πρώτο ματς, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της. Το τελικό σκορ αδικεί τη Λέγκια, που είχε τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος αλλά σε δυο περιπτώσεις προδόθηκε από την άμυνά της και τελικά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2.


Οι παίκτες του Ζαν Ουρμπάν είχαν τις προϋποθέσεις να «καθαρίσουν» την πρόκριση στη Λετονία, όμως δεν έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση, παρά το γεγονός μάλιστα η αντίπαλος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο 50χρονος τεχνικός παρέταξε σχεδόν όλους τους βασικούς, βλέποντας τα παιχνίδια με τη Μέταλουργκ Λιεπάγια ως πρόβα και για την πρεμιέρα της Εστρακλάσα, που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Αυγούστου.


Ο προπονητής της Λέγκια προσανατολίζεται στο να παρατάξει πιο επιθετικό σχήμα στην αποψινή αναμέτρηση, θέλοντας μια πειστική νίκη: «Θα δούμε με σεβασμό την αντίπαλό μας. Δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της πρόκρισης. Παίζουμε μπροστά στο κόσμο μας και θέλουμε να συνδυάσουμε τη νίκη με μια πειστική εμφάνιση».      


Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Σέρβος φορ Λιουμπόγια, που ξεκίνησε στον πάγκο την προηγούμενη Πέμπτη. Θετικό ότι δεν αναφέρονται προβλήματα.       


ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΚ ΛΙΕΠΑΓΙΑ (Λετονία, Νο. 271): Τυχερή στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λέγκια, απέσπασε ισοπαλία 2-2, φτάνοντας στην ισοφάριση με πέναλτι στο 82’. Εξαιρετικά αποτελεσματική η ομάδα του Ντζίνταρς Κάζακ, εκμεταλλεύτηκε τις ελάχιστες επιθέσεις που της παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα να μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης και να πάει με ελπίδες στον επαναληπτικό της Βαρσοβίας.


Μετέχει σταθερά την τελευταία δεκαετία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά δεν έχει υπερβεί ποτέ τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Το Σαββατοκύριακο δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις στη Βιρσλίγκα, όπου μετά από 16 αγώνες βρίσκεται στην 5η θέση κι απέχει 12 βαθμούς από την κορυφή, έχοντας βέβαια τρία ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Νταουγκάβα Νταουγκάβπιλς.


Τιμωρημένος λόγω αποβολής ο βετεράνος αριστερός μπακ  Ζίρνις, ενώ μεταγραφή σε ομάδα του Αζερμπαϊτζάν πήρε ο βασικός στόπερ Κλάβα(σκόραρε το δεύτερο τέρμα την Πέμπτη) και ο έτερος βασικός στόπερ Σούρνις λόγω τραυματισμού.Και οι τρείς ήταν βασικοί στον πρώτο αγώνα.










Δεν τίθεται θέμα για το ποιος είναι η καλύτερη ομάδα.Τυχεροί οι Λετονοί στο πρώτο ματς και συν ότι τώρα θα λείπουν 3 βασικοί αμυντικοί.











ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ – ΝΤΑΤΣΙΑ   1   1.35





Στο 17.800 θέσεων «Μπορός Αρένα» του Μπορός.
Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τη Χόρσενς (Δανία).
Διαιτητής: Αντρέα ντε Μάρκο (Ιταλία).


Α’ ΜΑΤΣ (Ντάτσια – Ελφσμποργκ 1-0): Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η Ντάτσια δίκαια σκόραρε στο 32’ και είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Ισορρόπησε στην επανάληψη η Ελφσμποργκ που είχε τις δικές τις στιγμές, όμως οι Μολδαβοί στάθηκαν τυχεροί και μετά το 70’ έκλεισαν καλά τα καρέ τους.


ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ (Σουηδία, Νο. 173): Με το μυαλό στο… πρωτάθλημα Σουηδίας ταξίδεψε στη Μολδαβία την Πέμπτη και φυσιολογικά ηττήθηκε με 1-0. Αργησε να μπει στο κλίμα του ματς, όταν το έκανε είχε τις ευκαιρίες της, όμως προς το τέλος του παιχνιδιού κουράστηκε.


Το θετικό είναι πως στην Allsvenskan επέστρεψε στις νίκες και διατήρησε την πρώτη θέση κερδίζοντας με 3-0 την Κάλμαρ. Με δύο γκολ-δώρο των αντιπάλων προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, συντήρηση έκανε στο δεύτερο βάζοντας πάντως άλλο ένα. Πλέον η προσοχή στρέφεται στην Ντάτσια, με την Ααρχους να περιμένει στον επόμενο γύρο ο δρόμος προς τους ομίλους είναι ανοιχτός. «Πλέον δεν είμαστε το φαβορί, καθώς πρέπει να σκοράρουμε δύο γκολ και να μη δεχθούμε κανένα. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα τέρμα στη Μολδαβία, αλλά να δεχθούμε και δεύτερο. Επαναλαμβάνω πως φέτος στόχος είναι το πρωτάθλημα», είπε ο Λέναρτσον.


Το 3-0 επί της Κάλμαρ ανέβασε την ψυχολογία της Ελφσμποργκ και όλοι έδωσαν όρκο νίκης την Τετάρτη για την πρόκριση κόντρα στην Ντάτσια. Ο Λέναρτσον έδειξε αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι. Παίξαμε καλά κόντρα στην Κάλμαρ και δείξαμε πως επιθετικά και αμυντικά όταν παίζουμε στο 100% της απόδοσής μας, μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Προβλέπω ένα σκορ της τάξης του 2-0 ή του 3-1, θέλουμε την πρόκριση και θέλουμε να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».


Γνωστή η απουσία του μπακ Λάρσον, χωρίς άλλα προβλήματα.


ΝΤΑΤΣΙΑ (Μολδαβία, Νο. 259): Το μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας κόντρα στη Ζίμπρου έκλεψε την παράσταση την Κυριακή, αλλά για όλους τους λάθος λόγους. Πριν το ματς υπήρχαν φήμες και υπόνοιες για πιθανό στήσιμο, αυτά που έγιναν στο παιχνίδι δεν βοήθησαν στο να διαψευστούν όσοι το έλεγαν. Η Ζίμπρου προηγήθηκε 0-2 με δύο πέναλτι στο 11’ και το 37’, στην επανάληψη η Ντάτσια μέχρι το 75’ πίεζε και από το 77’ και μετά έκανε την ανατροπή, μειώνοντας με αυτογκόλ και σκοράροντας δύο τέρματα στο 82’ και το 83’!


Καταιγισμός ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους στον Ντομπροβόλσκι για το τι ακριβώς έγινε, ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως «αν η Ντάτσια εμπλακεί έστω και σε ένα στημένο παιχνίδι, εμένα δεν θα με δείτε ξανά στον πάγκο. Κοιτάξτε αλλού, η Ντάτσια δεν στήνει παιχνίδια και ούτε εγώ. Δεν θέλω να ακούσω ξανά τέτοιες κατηγορίες».


Και οι ίδιοι οι παίκτες πάντως δεν θέλησαν να επεκταθούν στις (επίμονες) ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι ακριβώς έγινε στο παιχνίδι, με τον Μαυροβούνιο χαφ Κρκότιτς να δίνει διπλωματικές απαντήσεις ως προς το τι συνέβη: «Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε 0-2, όμως μετά γυρίσαμε το παιχνίδι. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μας είπε κάτι το ιδιαίτερο ο προπονητής στο ημίχρονο, απλά μας επισήμανε πως είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που δείχνουμε».


Αμυνα μαζινό οραματίζεται ο Ντομπροβόλσκι για το ματς στο Μπορός, ένα σύστημα 4-3-2-1 δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση, το οποίο άλλαξε στην πορεία σε 4-4-2. Οι Μολδαβοί εντός έδρας είναι πραγματικά δυνατοί και το απέδειξαν , εκτός όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, άσχετα αν φέτος και ως τώρα είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν ξεκινήσει από νωρίς τις υποχρεώσεις τους και δεν έχουν δεχθεί ακόμα γκολ (τρεις νίκες με 1-0).


Χωρίς γνωστά προβλήματα, πλήρης η αποστολή.










Δυνατοί στην έδρα τους οι Σουηδοί και επιπλέον είναι ποιοτικότεροι από τους σκληροτράχηλους Μολδαβούς.Η ομάδα του Ντομπροβόλσκι θα παρκάρει λεοφωρείο μπροστά από την εστία και θα ρίξει πολύ κλωτσιά , αλλά παρόλα αυτά πιστεύω θα μιλήσει η ποιότητα των παιχτών της Έλφσμποργκ που μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι χρειάζονται νίκη με 2 γκολ διαφορά.








ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ   1   1.20






Φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά η Βραζιλία έχοντας παίχτες στη σύνθεση όπως οι Χούλκ-Νειμαρ-Νταμιάο-Λούκας-Όσκαρ-Χουάν-Μαρσέλο-Γκάνσο κ.α.Η Αίγυπτος δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο.Βασικά πλην Ισπανίας πολύ δύσκολα άλλη ομάδα θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια αυτήν την Βραζιλία.






ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ   2   1.25



Στο 76.212 θέσεων «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ.


Η.Α.Ε: Μεγάλη επιτυχία για τα ΗΑΕ η παρουσία τους στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν μέρος. Από το 1980 μετρούσαν οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες, ωστόσο κατάφεραν να βρεθούν στο Λονδίνο και το έπραξαν με στυλ, μια και σε δέκα αγώνες της προκριματικής φάσης στην Ασιατική ζώνη, πέτυχαν επτά νίκες και παραχώρησαν μόλις τρεις ισοπαλίες.


Στον πρώτο γύρο απέκλεισαν με συνολικό σκορ 10-1 τη Σρι Λάνκα, για να ακολουθήσει η Βόρειος Κορέα (2-1) ενώ στη φάση των ομίλων αντιμετώπισαν την Αυστραλία, το Ουζμπεκιστάν και το Ιράκ, τερμάτισαν στην πρώτη θέση χωρίς ήττα (4-2-0) και τσέκαραν το εισιτήριό τους για τα αγγλικά γήπεδα. Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας πιστώνεται στον κόουτς Μαχντί Αλί, ο οποίος είχε κατακτήσει το τρόπαιο με την εθνική U19 στην ασιατική ζώνη και οδήγησε την U20 στο Παγκόσμιο κύπελλο της Αιγύπτου το 2010. Είχε υπό τις οδηγίες του, τους περισσότερους παίκτες της αποστολής και ο δεσμός που υπάρχει μεταξύ τους είναι το μυστικό για τις μέχρι τώρα επιτυχίες.


«Οι Ουλιμπακοί αγώνες είναι ένα παγκόσμιο γεγονός και δεν υστερούν σε τίποτα συγκριτικά με το Μουντιάλ, από τη στιγμή που λαμβάνουν μέρος οι καλύτερες ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν ήδη μπει στο πάνθεον της ποδοσφαιρικής μας ιστορίας ενώ από δω και πέρα, μόνο να χτίσουν περισσότερο πάνω σε αυτό το κατόρθωμα μπορούν παρά να γκρεμίσουν», τόνισε ο Αλί.


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Η χρυσή εποχή που διανύει το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης από το Παγκόσμιο κύπελλο του 2010 και έπειτα, δε θα μπορούσε να μην προσθέσει άλλη μία επιτυχία στο παλμαρέ του και αυτή δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η «σελέστε» κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο το 1924 στο Παρίσι, επανέλαβαν το ίδιο επίτευγμα το 1928 στο Αμστερνταμ, όμως έκτοτε δε συμμετείχε ξανά και η φετινή παρουσία της μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.


Ως προκριματικοί αγώνες θεωρήθηκαν αυτοί  στο Κόπα Αμέρικα U20 που έγινε  το 2011 στα γήπεδα της Κολομβίας. Εκεί, στην πρώτη φάση τερμάτισε στην τρίτη θέση αλλά στη δεύτερη, πλασαρίστηκε δεύτερη πίσω από τη Βραζιλία, τσεκάροντας έτσι το εισιτήριό της. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Οσκαρ Ταμπάρες ανέλαβε να οδηγήσει και την Ολυμπιακή ομάδα, δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο πως η Ουρουγουάη έχει στόχο να φτάσει μέχρι τον τελικό.


Ο 65χρονος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή, τη βασική γραμμή κρούσης που κατέκτησε πέρσι το Κόπα Αμέρικα, με τους Καβάνι, Σουάρες και Ερνάντες να δίνουν κανονικά το «παρών». Ο έμπειρος Αρέβαλο Ρίος θα βρεθεί στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Λοδέιρο (πρόσφατα μετακόμισε στη Μποταφόγκο) και Ραμίρες της Μπολόνια ενώ στην οπισθοφυλακή τα ονόματα των Κοάτες της Λίβερπουλ και του Πολέντα της Τζένοα είναι αυτά που ξεχωρίζουν.


«Είναι εύκολο για τον κόσμο να λέει, ότι είμαστε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, γιατί δε ρισκάρουν τίποτα με το να πουν αυτά τα λόγια. Εμείς παραμένουμε προσγειωμένοι, γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέξουμε και ποιους παράγοντες έχουμε υπέρ μας, ώστε να τους αξιοποιήσουμε κατάλληλα», τόνισε ο Ταμπάρες. 







Δυνατό το ρόστερ της Ουρουγουάης.Θέλουν να φτάσουν ψηλά για αυτόν τον λόγο την ομάδα ανέλαβε ο Οσκαρ Ταβάρες και πήρε παίχτες όπως οι Καβάνι-Σουάρες-Χερνάντες-Αρεβάλο-Ραμίρεζ-Κοάτες-Πολέντα-Λοδέιρο κ.α.Την νίκη με την Σαουδική Αραβία την θέλει οπωσδήποτε διότι είναι η πιο αδύναμη του ομίλου και με τις Σενεγάλη και Μεγάλη Βρετανία θα έχει πιο δύσκολο έργο.








ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ   1   1.40









Στο 52.063 θέσεων «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης.
4ος όμιλος.


ΙΣΠΑΝΙΑ: Μία ματιά στην αποστολή της (Ντε Χέα, Ζόρντι Αλμπα, Αθπιλικουέτα, Μουνιαΐν, Αντριαν Λόπες) αρκεί για να πεισθεί και ο πιο δύσπιστος, ότι στόχος της είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο γεγονός, ως κάτοχος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21, που διεξήχθη το 2011 στη Δανία. Αυτή θα είναι η δέκατη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα και πρώτη μετά τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.


Προπονητής της είναι ο Λουίς Μίγια, που εργάζεται στα τμήματα υποδομής της ισπανικής ομοσπονδίας από το 2008, ενώ ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Βαλένθια. Εδωσε δύο φιλικά προετοιμασίας. Ηττήθηκε 2-0 από τη Σενεγάλη στις 13 Μαΐου και κέρδισε 1-0 το Μεξικό στις 18 Ιουλίου.


Η ομάδα αφίχθη στην Γκλασκώβη το προηγούμενο Σάββατο. «Θέλουμε να πάρουμε το χρυσό και να σβήσουμε κάθε αμφιβολία για το αν η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Ολοι μιλούν για έναν τελικό ανάμεσα σε εμάς και τη Βραζιλία, αλλά θα πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά», σχολίασε ο Χουάν Μάτα, που πέτυχε το τέταρτο γκολ στον τελικό του Euro 2012 κόντρα στην Ιταλία. «Η Ανδρών πέτυχε πραγματικά κάτι σπουδαίο και τώρα όλοι περιμένουν πολλά από εμάς. Δεν θα είναι εύκολο όμως», πρόσθεσε ο άσος της Γιουνάιτεντ, Ντε Χέα.


Αμφίβολος είναι ο εξτρέμ Μουνιαΐν, ίσως προστατευθεί στο πρώτο παιχνίδι.


ΙΑΠΩΝΙΑ: Συμμετέχει με συνέπεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1996 και μετά, ενώ το καλύτερό της αποτέλεσμα, ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Στις άλλες τρεις διοργανώσεις έμεινε εκτός από τον πρώτο γύρο.


Εφτασε ως το Λονδίνο, περνώντας το προολυμπιακό τουρνουά το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 με τα νοκ-αουτ παιχνίδια κόντρα στο Κουβέιτ και συνεχίστηκε σε όμιλο με Συρία, Μπαχρέιν, Μαλαισία. Οι αγώνες του γκρουπ ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο και τερματίζοντας πρώτη με 15 βαθμούς (5-0-1) τσέκαρε το εισιτήριό της.


Εδωσε τρεις φιλικούς αγώνες προετοιμασίας. Ηλθε ισόπαλη 1-1 με τη Νέα Ζηλανδία (11/07), κέρδισε 1-0 τη Λευκορωσία (18/07) και 2-1 το Μεξικό (21/07). Η αποστολή βρίσκεται από τις 16 Ιουλίου στην Αγγλία, προκειμένου να προσαρμοστεί.


Από το ρόστερ ξεχωρίζει ο επιθετικός της Ναγκόγια, Ναγκάι, ο γκολκίπερ της Τόκυο, Γκόντα και οι Σακάι, Κιγοτάκε, που πήραν πρόσφατα μεταγραφή σε συλλόγους της Μπουντεσλίγκα. Επίσης ακούγονται πολύ καλά λόγια για τον φορ Οτσου (Γκλάντμπαχ), που σε δέκα αγώνες με την Ελπίδων έχει σκοράρει τρία τέρματα.


Στα συν ότι ο κορμός προέρχεται από το ιαπωνικό πρωτάθλημα, επομένως οι περισσότεροι διεθνείς βρίσκονται σε πολύ κατάσταση, αφού χρησιμοποιούνται βασικοί στις ομάδες τους. Με βάση το ταλέντο που έχει, ο στόχος της πρόκρισης στη δεύτερη φάση, μοιάζει εφικτός.







Μαζί με την Βραζιλία είναι τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά.Και πως να μην είναι με τέτοιο υλικό , με παίχτες όπως τους Μάτα-Μουνιαίν-Ίσκο-Αντριαν-Τέγιο-Άντερ Ερέρα-Κόκε-Άλμπα-Αθπιλικουέτα-Μποτία-Μοντόγια-Ντομίνγκεζ-Χάβι Μαρτίνεθ κ.α Καλοί φιλότιμοι οι Ιάπωνες , αλλά ούτε Χόντα , ούτε Καγκάβα , ούτε Οκαζάκι έχουν μέσα στην ομάδα.














ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ








ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ-ΝΤΑΤΣΙΑ  1  1.35
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ  1  1.20
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ  2  1.25
ΒΙΤΕΣΕ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΠΛΟΒΝΤΙΒ  1  1.15
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ  1  1.40  (κάλυψη Χ στο 4.50)




Ποντάρω 54 ευρώ στην πεντάδα και 6 ευρώ στην κάλυψη.






ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΚ ΛΙΕΠΑΓΙΑ   1   1.20

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ-ΝΤΑΤΣΙΑ  1  1.35
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ  1  1.20

ΑΚΤΟΜΠΕ – ΜΙΛΣΑΜΙ    1   1.30
ΒΙΤΕΣΕ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΠΛΟΒΝΤΙΒ  1  1.15






Ποντάρω 65 ευρώ στην πεντάδα.









ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ  1  1.20
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ  2  1.25
ΒΙΤΕΣΕ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΠΛΟΒΝΤΙΒ  1  1.15

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΚ ΛΙΕΠΑΓΙΑ   1   1.20






Ποντάρω  120 ευρώ στην τετράδα.

















ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΟΥ   8-4-2012
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ      0 ΕΥΡΩ
ΤΡΕΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟ    -2197 ΕΥΡΩ
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ           245 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ     -2442ΕΥΡΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου