Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

BOOKENEMY... ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ!!!!



Με Τσου λου θα ασχοληθώ σήμερα.Πάμε να δούμε τα tips....






ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΜΠΡΑΓΚΑ   X2 Δ.Ε  1.65




Στο 30.616 θέσεων «Φριούλι» του Ούντινε. Δύσκολο το sold-out, γύρω στις 25.000 θεατών αναμένονται.
 Α’ ΜΑΤΣ (Μπράγκα – Ουντινέζε 1-1): Πρώτο 20λεπτο χωρίς φάσεις, στην πρώτη ευκαιρία της η Ουντινέζε προηγήθηκε (23’). Μονόλογος της Μπράγκα στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάριση (66’), πριν το 1-1 πάντως η Ουντινέζε είχε διπλή ευκαιρία για το 0-2.
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία).

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Το 1-1 της Πορτογαλίας φέρνει την Ουντινέζε με πιθανότητες 51-49 για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν δικαίως είναι ανήσυχος: «Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα στη ρεβάνς, η Μπράγκα ήταν καλύτερη», είχε πει. Το Σάββατο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και για να κρατήσει «φρέσκους» τους βασικούς έκανε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα και η Ουντινέζε ηττήθηκε 2-1 από τη Φιορεντίνα.

Στο πρώτο ημίχρονο «πάγωσε» το ρυθμό, έκανε μια φάση (37’) και προηγήθηκε με τον Μαϊκοσουέλ, στην επανάληψη όμως «κλάταρε», δέχτηκε φουλ πίεση και τελικά το ματς γύρισε, με δύο γκολ στο 67’ και το 91’. «Θα ξανάκανα ροτέισον, είναι τρία παιχνίδια σε έξι μέρες και με την Μπράγκα παίζουμε το Τσάμπιονς Λιγκ», είπε ο Γκουιντολίν.

Ο τεχνικός της Ουντινέζε έβαλε γρήγορα στο αρχείο την ήττα από τη Φιορεντίνα και φυσικά δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Και ενόψει Μπράγκα με λίγα λόγια έδωσε τη σημασία του αγώνα: «Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της ζωής μου, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πω. Κυνηγάμε αυτό το όνειρο για δύο χρόνια, ξέρουμε τι διακυβεύεται και θέλουμε τη νίκη και την πρόκριση. Και η Μπράγκα φυσικά κυνηγάει ένα μεγάλο στόχο, όμως θέλω το δικό μας κίνητρο να αποδειχτεί ισχυρότερο».

Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν παράλληλα ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το 1-1 του πρώτου αγώνα: «Προετοίμασα το παιχνίδι χωρίς να σκέπτομαι το 1-1 της Πορτογαλίας και αυτό ζήτησα από τους παίκτες μου. Η πρόκριση είναι 50-50 και δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστούμε για το 0-0 και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».

Αγωνιστικά, αγώνα δρόμου κάνει για να προλάβει ο βασικός χαφ Πίντσι, που έχασε το ματς πρωταθλήματος. Επιστρέφουν φυσικά οι βασικοί που ξεκουράστηκαν στη Φιορεντίνα και η ενδεκάδα του Γκουιντολίν παίρνει την κανονική της μορφή. 3-5-1-1 με τον Φαμπρίνι να υποστηρίζει τον Τοτό Ντι Νατάλε στην επίθεση. Αν δεν προλάβει ο Πίντσι, τότε ο Μπάντου είναι υποψήφιος για να πάρει τη θέση του στον άξονα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Μπρκιτς – Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι – Μπάστα, Πίντσι (Μπάντου), Γουίλιανς, Περέιρα, Αρμέρο – Φαμπρίνι – Ντι Νατάλε.

ΜΠΡΑΓΚΑ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να πάμε στην Ιταλία και να πάρουμε εκεί την πρόκριση», έλεγε μετά το πρώτο ματς ο Ζοσέ Πεσέιρο, που είδε την ομάδα του να είναι καλύτερη, αλλά να μην μπορεί να πάρει τη νίκη.

Το Σάββατο για το πρωτάθλημα ρίσκαρε και παρέταξε μία ενδεκάδα με επτά νέα πρόσωπα σε σχέση με αυτήν που αγωνίστηκε κόντρα στην Ουντινέζε, ωστόσο δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος με το 3-1 επί της Μπέιρα Μαρ, αποδεικνύοντας ότι το ρόστερ έχει βάθος και ποιότητα. Δύο γκολ σημείωσε ο διεθνής μεσοεπιθετικός Ρούμπεν Μίκαελ, που ήρθε το καλοκαίρι δανεικός από την Ατλέτικο (πέρυσι Σαραγόσα) και ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός.

Τραυματίστηκε ο αριστερός εξτρέμ Ελντερ Μπαρμπόσα και η συμμετοχή του στο σημερινό παιχνίδι θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή. Επανέρχεται ο κίπερ Μπέτο, που δεν αγωνίστηκε το Σάββατο λόγω ενοχλήσεων και αντικαταστάθηκε από τον βετεράνο Κιμ. Στην αποστολή είναι και ο εξτρέμ Πάουλο Σέσαρ με τον φορ Εντερ, που ήταν τραυματίες για το πρώτο ματς, χωρίς πάντως να προορίζονται για βασικοί.

«Είναι απλά ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να προκριθούμε στους ομίλους. Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την Μπράγκα και η πρόκριση θα αποτελέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου», είπε ο Ζοσέ Πεσέιρο, που το 2005 είχε στερηθεί τους ομίλους από την Ουντινέζε όταν ήταν στον πάγκο της Σπόρτινγκ, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση  με το πρώτο ματς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπέτο – Σαλίνο, Πάουλο Βινίσιους, Ντοουγκλάο, Ισμαΐλι – Κουστόδιο, Ούγκο Βιάνα – Αλαν, Μοσορό (ή Ρούμπεν Μίκαελ), Ελντερ Μπαρμπόσα – Λίμα.





Πιστεύω ότι η Μπράγκα είναι ανώτερη ως ομάδα από την Ουντινέζε.Φάνηκε και στον πρώτο αγώνα.Άσχετα αν ήρθε 1-1.Οι Ιταλοί είναι καλοί στην κόντρα και στην μαζική άμυνα.Στην έδρα τους όμως δυσκολεύονται στο να υποτάξουν τον αντίπαλό τους.Ακόμα και αν αυτός είναι υποδεέστερος.Πόσο μάλλον αυτήν την Μπράγκα , που είναι από τις κορυφαίες Πορτογαλικές ομάδες τα τελευταία χρόνια και ο μπουκ την υποτιμά πολύ.Αν λεγόταν σήμερα Μπενφίκα ή Πόρτο είμαι σίγουρος ότι θα δινόταν φαβορί.Επιπλέον το Φρίουλι δεν είναι δα και καμιά καυτή έδρα.Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα η Μπράγκα θα χάσει αυτό το παιχνίδι και ας πρέπει να ψάξει πρώτη το γκολ.







ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΛΑΓΑ   2   2.75  (κάλυψη Χ στο 3.25)




Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)
Στο 65.000 θέσεων ΟΑΚΑ της Αθήνας. Αναμένονται 35-40.000 στις εξέδρες. 150 οπαδοί της Μάλαγα στο ΟΑΚΑ.
Μία φορά έχει παίξει η Μάλαγα στην Ελλάδα, νίκησε 1-0 την ΑΕΚ το 2003, έχοντας φέρει 0-0 στο πρώτο ματς στην Ισπανία.

Α’ ΜΑΤΣ (Μάλαγα - Παναθηναϊκός 2-0): Πολύ καλύτερη η Μάλαγα στην πρώτη ώρα παιχνιδιού, θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα από τα δύο γκολ, που σημείωσε, όμως στο τελευταίο ημίωρο, που έμεινε από δυνάμεις σώθηκε σε τρεις περιπτώσεις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Θετική μόνο ως προς το αποτέλεσμα αλλά όχι και ως προς την εμφάνιση ήταν η πρεμιέρα του στη Λιβαδειά. Κέρδισε 1-0 (Βύντρα 32’) και κάλυψε άμεσα το χάντικαπ των δύο βαθμών εξαιτίας της περσινής τιμωρίας, όμως η παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κακή κι ένιωσε σοβαρές απειλές.

Πρωτόγνωρη ενδεκάδα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να ξεκινά εννιά Ελληνες και μόλις τέσσερις από τους βασικούς κόντρα στη Μάλαγα, ενώ στη διάρκεια της αναμέτρησης προχώρησε σε ροτέισον. «Ηταν αναγκαίο να ρισκάρουμε ώστε να καταπολεμήσουμε την κόπωση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το Σάββατο έπρεπε να παίξουμε τόσο αργά και να μειωθούν οι ώρες ξεκούρασης» παραπονέθηκε ο Πορτογάλος.

Από τον πρώτο κιόλας αγώνα άρχισε η σκληρή αντιπαράθεση του Γιάννη Αλαφούζου με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση, οι ανακοινώσεις, που ανταλλάχθηκαν, εμπεριείχαν οξύτατους χαρακτηρισμούς με τη συνέχεια -σύμφωνα με όσα προανήγγειλαν οι δύο πλευρές- να δίνεται στις δικαστικές αίθουσες.

«Θα τα δώσουμε όλα για την ανατροπή» το σύνθημα που επικρατεί στα αποδυτήρια με τους παίκτες να προσδοκούν στην ένθερμη συμπαράσταση του κόσμου ώστε να φτάσουν στην υπέρβαση ανατρέποντας ένα πολύ δύσκολο σκορ και κόντρα σε μια ποιοτικά ανώτερη ομάδα, όπως απέδειξε και στην πρώτη αναμέτρηση.

«Θέλω να διαπιστώσω αν οι παίκτες μου είναι δυνατοί, αν είναι πολεμιστές. Επιθυμώ να δω τη δυναμική τους και κατά πόσον είναι ικανοί να παλέψουν για το πρωτάθλημα και τις άλλες διοργανώσεις» έστειλε το μήνυμα ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αναφερόμενος στα αγωνιστικά στοιχεία που καλείται να δείξει ο Παναθηναϊκός ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητές του ήταν ξεκάθαρος: «Δύο είναι τα βασικά στοιχεία. Το πρώτο, να βρούμε τη Μάλαγα πιο αδύναμη και να μη βγάλει στο γήπεδο τόσο μεγάλη ποιότητα. Το δεύτερο, να είμαστε εμείς πιο δυνατοί, να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η ρεβάνς είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να παίξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταμειφθούμε. Υπάρχει όμως και η διαφορά των πρωταθλημάτων, άλλο το ισπανικό, άλλο το ελληνικό. Εχουν διαφορετική ένταση και αυτήν την ένταση προσπαθώ να τη δημιουργώ στις προπονήσεις. Περιμένω πολύ μεγάλη βοήθεια από τους φιλάθλους μας και προσδοκώ να γεμίσουν το γήπεδο, μόνο με τη βοήθειά τους θα ξανακάνουμε μεγάλο τον Παναθηναϊκό».

Σε σύγκριση με τον αγώνα πρωταθλήματος επιστρέφουν οι Βιτόλο, Κατσουράνης- που όμως δεν είναι απόλυτα έτοιμος και ίσως μείνει στον πάγκο- όχι όμως και ο Μπουμσόνγκ, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Παραμένουν εκτός Σο, Χουχούμης, όπως και ο Κουίνσι παρότι χθες προπονήθηκε κανονικά. Γρίφος η ενδεκάδα με τον Φερέιρα να μην αποκαλύπτει τα χαρτιά του και μάλιστα να μην γνωστοποιεί ούτε στους παίκτες του κάποια από τα πλάνα του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Καρνέζης - Μαρίνος, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος - Ζέκα, Βιτόλο - Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό - Φορναρόλι

ΜΑΛΑΓΑ: Εχοντας στο μυαλό στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Μαγιόρκα το Σάββατο εντός έδρας, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να κάνει rotation, αφήνοντας στον πάγκο τους Χοακίν (μπήκε αλλαγή στο 82’), Τουλαλάν, Γκάμεθ, Ελισέου (μπήκε αλλαγή στο 67’), Ολίνγκα και τον Μαρέσκα εκτός αποστολής για να προχωρήσει τη μεταγραφή του στη Σαμπντόρια. Είχε 65% κατοχή μπάλας απέναντι στους καλά οργανωμένους, ταμπουρωμένους πίσω νησιώτες, αλλά της έλειψε το βάθος στην επίθεση και έκανε λίγα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι να δεχτεί το γκολ σε αντεπίθεση στο 67’. Με τη βοήθεια των αλλαγών πίεσε στη συνέχεια, έκανε λίγες περισσότερες φάσεις, για να ισοφαρίσει στο 76’, αλλά η εικόνα της ήταν μέτρια.

«Με το παιχνίδι που κάναμε, ο βαθμός που πήραμε μου φαίνεται να είναι λίγος. Αυτή η ομάδα παίζει για να κερδίζει όλα της τα παιχνίδια. Δυστυχώς, σε μία φάση με πολεμική, μας έκαναν το γκολ, αν και πιστεύω πως υπήρχε επιθετικό φάουλ στην εξέλιξη της φάσης. Πιάσαμε καλή απόδοση, είχαμε ένταση και κατοχή μπάλας, αλλά για να πάρεις τους τρεις βαθμούς πρέπει να έχεις μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και πιο πολλές φάσεις στην επίθεση. Είμαι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας», σχολίασε ο Χιλιανός τεχνικός.

Πάντως και με την ισοπαλία αυτή οι Ανδαλουσιάνοι διατηρούνται στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα της Πριμέρα ύστερα από δύο αγωνιστικές, έχοντας νικήσει τη Θέλτα στην πρεμιέρα εκτός έδρας. Ετσι, πάνε με αρκετά ανεβασμένο ηθικό στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, που κρίνει για το σύλλογο όχι μόνο το πρεστίζ του να αγωνισθεί η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (πέρυσι έκανε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της), αλλά και ακόμη περισσότερο τα 15 εκατ. ευρώ που θα βάλει στα ταμεία του. Ποσό ζωτικής σημασίας από τότε που οι Αραβες επενδυτές είπαν πως σταματούν την επένδυση τους, αφήνοντας το ρόστερ λειψό ύστερα από τις πωλήσεις σημαντικών παικτών και χωρίς μεταγραφές.

Σαφώς το πλεονέκτημα του 2-0 είναι σημαντικό για τους «μπλανκιαθούλες», με τον Πελεγκρίνι να απαντά αποφασισμένος στην ερώτηση αν φοβίζει την ομάδα η εχθρική ατμόσφαιρα απόψε στο γήπεδο: «Ελληνική κόλαση; Ποτέ δεν μας φοβίζει καμία φανέλα, καμία κόλαση. Η ατμόσφαιρα θα είναι ζεστή και αυτό είναι κίνητρο για κάθε ομάδα. Περιμένω έναν Παναθηναϊκό που θα μας δυσκολέψει και πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να προσπαθήσουμε να περάσουμε. Ο Παναθηναϊκός πάντα θα είναι μεγάλη ομάδα, πολύ δυνατή. Δεν ξέρω αν ένα γκολ θα είναι αρκετό, το σημαντικό είναι να να κάνουμε το παιχνίδι μας». Και στο σχόλιο του Φερέιρα πως θέλει έντεκα πολεμιστές: «έχουμε ένα ματς ποδοσφαίρου, με κανόνες, διαιτησία, θέλω ποδοσφαιριστές, όχι πολεμιστές». Ενδιαφέρον είχαν και οι δηλώσεις του σούπερ ταλαντούχου μεσοεπιθετικού Ισκο: «δεν χρειάζεται να μπούμε τρελαμένοι, έχουμε πλεονέκτημα δύο γκολ, αλλά πρέπει να ψάξουμε κι ένα γκολ για να δυσκολέψει η πρόκριση. Πρέπει να τελειώσουμε καλά τη δουλειά στην Αθήνα».

Αγωνιστικά, πλην του Μαρέσκα που δεν ακολούθησε την αποστολή για να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στη Σαμπντόρια, η ισπανική ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Προφανώς όσοι ξεκουράστηκαν το Σάββατο θα παίξουν απόψε. Ο Πελεγκρίνι θα βάλει δίδυμο στα κεντρικά χαφ Τουλαλάν και Καμάτσο, αμυντικογενεις, ώστε να «αλωνίσουν» μπροστά τους οι Ισκο, Ελισέου, Χοακίν. Μία θέση μπροστά διεκδικούν Φερνάντες και ο 16χρονος Ολίνγκα, με αποστολή πέρα από το γκολ και να πιέζουν τους αντίπαλους αμυντικούς όταν βγάζουν την μπάλα από πίσω.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Καμπαγέρο – Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Ουέλινγκτον, Μονρεάλ – Τουλαλάν, Καμάτσο – Χοακίν, Ισκο, Ελισέου – Σέμπα Φερνάντες (Ολίνγκα).





Ο Παο πρέπει να ανοιχτεί αρκετά γιατί κυνηγάει νίκη με 3 γκολ διαφορά.Πολύ δύσκολο απέναντι σε αυτήν την Μάλαγα που όμως μας έδειξε μέχρι τώρα ο Πελεγκρίνι την έχει σφίξει πολύ.Απο την άλλη η άμυνα του βάζελου δεν εμπνέει.Θα λείπει και ο Μπουμσόνγκ! Βίντρα-Βελάσκεζ στο κέντρο της άμυνας είναι η χαρά του αντίπαλου επιθετικού.Ειδικά σε αυτό το επίπεδο και με τους ταχύτατους Σέμπα-Ελισέου-Χοακίν-Ίσκο-Μπουονανότε το θεωρώ απίθανο να μην δεχτεί γκολ πίσω.





ΠΡΟΤΑΣΗ



ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΜΠΡΑΓΚΑ  Χ2  Δ.Ε  1.65
ΠΑΟ-ΜΑΛΑΓΑ  2  2.75  (κάλυψη Χ στο 3.25)



Ποντάρω  65 ευρώ στην δυάδα και 15 ευρώ στην κάλυψη.










ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΟΥ   8-4-2012
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ      0 ΕΥΡΩ
ΤΡΕΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟ    -1781 ΕΥΡΩ
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ           80 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ     -1861 ΕΥΡΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου