Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

BOOKENEMY...ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!





Μετά την νέα πίπα που κάναμε και εχθές , πάμε να μαζέψουμε τα πετραδάκια μας και να στρέψουμε το βλέπα μας στο Europa League.A ρε τανα Μπράγκα....Τέσπα.....





ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΑΝΖΙ   Χ2 Δ.Ε   1.40





Στο 30.616 θέσεων «Φριούλι» του Ούντινε. Ενδιαφέρον σχεδόν ανύπαρκτο για το ματς, αν φτάσουν τις 10.000 οι οπαδοί θα είναι θαύμα. 250 Ρώσοι στο Ούντινε.

Διαιτητής: Χουσεΐν Γκιοτσέκ (Τουρκία).

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ : Τίποτα δεν πάει καλά στην Ουντινέζε, που δε μπορεί να κερδίσει ούτε όταν έχει προηγηθεί με δύο γκολ στο έκτο λεπτό. Οι «φριουλάνι» απέτυχαν και στη Σιένα (2-2), μολονότι βρέθηκαν μπροστά με 2-0 στο 6’, από τα γκολ των Μπάστα και Ντι Νατάλε. Η Ουντινέζε είχε τον απόλυτο έλεγχο και μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ, όμως όλα άλλαξαν μετά την αποβολή του Λάτζαρι (53’). Η Σιένα πήρε κουράγιο με το αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσε την Ουντινέζε και έφτασε στην ισοφάριση, με δύο γκολ στο 70’ και το 77’.

Ο Γκουιντολίν, που αποβλήθηκε κι αυτός για διαμαρτυρίες δεν μπορούσε να το πιστέψει μετά το τέλος του αγώνα: «Η αποβολή του Λάτζαρι άλλαξε το παιχνίδι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ελέγχαμε απόλυτα το ματς. Η ατυχία μας δεν περιγράφεται, δεν μας πηγαίνει τίποτα καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Και ενόψει Ανζί ο τεχνικός της Ουντινέζε παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είναι σε κρίση: «Δεν προχωράμε όπως θέλαμε, δεν έχουμε κερδίσει, δεν έχουμε τύχη, μας λείπουν πολλά. Πρέπει να βρούμε την αγωνιστική σκληράδα και την αποφασιστικότητα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και μολονότι δεν έχουμε ξεκινήσει καλά, μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας».

Για την Ανζί ο Γκουιντολίν είχε καλά λόγια και φυσικά δεν έστρεψε το βλέμμα του μόνο στον Σάμουελ Ετό: «Θα χρειαστεί θέληση, πάθος, η Ανζί είναι πολύ δυνατή. Και δεν έχουν μόνο τον Ετό, κανείς παίκτης δεν κερδίζει από μόνος του. Θα προσπαθήσουμε, όπως κάνουμε πάντα και ποντάρουμε σε μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας και υπάρχουν οι παίκτες για να τα πάμε καλά».

Στα αγωνιστικά ο Γκουιντολίν θα κάνει σίγουρα αλλαγές, ενόψει και του κυριακάτικου ματς με τη Μίλαν, αφήνοντας κατά πάσα πιθανότητα τους κυριακάτικους σκόρερ, Ντι Νατάλε και Μπάστα, στον πάγκο. Ο Μούριελ είναι τραυματίας ενώ ο Μπαρέτο δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ και αν όντως δεν ξεκινήσει ο Ντι Νατάλε θα παίξει μπροστά ο Σουηδός Ρανέτζι. Εκτός αποστολής προληπτικά ο βασικός γκολκίπερ Μπρκιτς, κάτω από τα δοκάρια ο Παντέλι, όπως και στη Σιένα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Παντέλι – Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι – Φαραόνι, Περέιρα, Πίντσι, Λάτζαρι, Αρμέρο – Φαμπρίνι – Ρανέτζι.

ANZI : Οτι... πληρώνεις, φτιάχνεις! Κι η Ανζί, αυτό ακριβώς είναι! Φτιαγμένη από τα πολλά, από τα πάρα πολλά ευρώ του ιδιοκτήτη της και προέδρου της επαρχίας του Νταγκεστάν – μιας ημιαυτονόμης περιοχής στην Ρωσία -, Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο οποίος αξιοποιώντας τον άφθονο πλούτο δεν δίστασε την τελευταία διετία που βρίσκεται στα ηνία της ομάδας να ξοδέψει 150 εκατ. ευρώ σε μεταγραφική δαπάνη κι άλλα 200 σε συμβόλαια προκειμένου να φέρει στο Νταγκεστάν μερικούς εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Εκανε τον Σαμουέλ Ετό τον πιο ακριβοπληρωμένο της υφηλίου (20 εκατ. ευρώ το χρόνο), πλαισιώνοντας τον με τον Λασανά Ντιαρά και έναν από τους κορυφαίους σκόρερ πέρυσι του ρωσικού πρωταθλήματος, τον Λασινά Τραορέ – αμφότεροι φετινά αποκτήματα -, ενώ πέρυσι, ενέταξε στο ρόστερ τον Μεχντί Καρσελά (από την Σταντάρ Λιέγης), τον Ζοάο Κάρλος (στόπερ, από την Γκενκ), τον διεθνή Ρώσο αριστερό μπακ-χαφ Ζιρκόφ, τον Αφρικανό στόπερ Κρίστοφερ Σάμπα (από την Μπλάκμπερν), φέρνοντας ως προπονητή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γκους Χίντινκ. Η λογική του; Να κάνει την Ανζί πρωταγωνίστρια τόσο εντός όσο κι εκτός ρωσικών συνόρων. Πέρυσι, στην παρθενική ουσιαστικά σεζόν, η Ανζί τερμάτισε πέμπτη, διεκδικώντας μέχρι την τελευταία στιγμή ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρκέστησε σε αυτό του Europa, στην μόλις δεύτερη διεθνή της συμμετοχή, ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό αλλά ουσιαστικά έκανε προπόνηση, διαλύοντας όποιον αντίπαλο βρήκε στον δρόμο της. Πρώτα η Χόνβεντ και μετά οι υπολογίσιμες Φίτεσε και Αλκμααρ. Ολες ηττήθηκαν, η Ανζί τις «φόρτωσε» συνολικά με 15 γκολ και δεν δέχτηκε ούτε ένα. Ανάλογα αποτελεσματικό είναι και το ξεκίνημα της στο ρωσικό πρωτάθλημα. Υστερα από 8 αγωνιστικές βρίσκεται στην τρίτη θέση (5-2-1, 17-10 τα γκολ, καλύτερη επίθεση), μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τέρεκ Γκρόζνι. Τελευταίο της παιχνίδι, το Σάββατο, εντός έδρας, διαλύοντας την Κράσνονταρ (5-2), αποτέλεσμα που διεύρυνε το νικηφόρο σερί της σε 6 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις!

Καλύτερο... αέρα δεν θα μπορούσε φυσικά να περιμένει ο Γκους Χίντινκ εν όψει της αποψινής πρεμιέρας της ομάδας του στον πρώτο όμιλο, όπου μπορεί να δεσπόζουν – ως ονόματα – τα «βαριά» χαρτιά της Ουντινέζε και της Λίβερπουλ, το γεγονός όμως ότι τις τελευταίες μέρες η Ανζί παίζεται πλέον ως φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μαρτυρά ανάγλυφα την δυναμική της. «Δεν εμπιστεύομαι ποτέ τους bookmakers. Η Λίβερπουλ (σ.σ. δίνεται πρώτο φαβορί) δικαιολογημένα είναι στην πρώτη θέση, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την Ουντινέζε, μια έμπειρη ομάδα, με συνεχείς διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχή σ’ ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα», απάντησε σχετικά ο Χίντινκ προτού... συγκεκριμενοποίησει στο αποψινό παιχνίδι. «Για εμάς, για την ομάδα είναι μια νέα εμπειρία κι ανυπομονούμε. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός, δίνοντας παράλληλα και τη δική του άποψη για την αντιμετώπιση που έχει η Ανζί από την ρωσική κοινή γνώμη. Προερχόμενη από το Νταγκεστάν δεν είναι και τόσο... αρεστή στη «μαμά» Ρωσία, παρότι γίνονται προσπάθειες να ... σμιλευτεί το προφίλ του συλλόγου (σ.σ. στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αλκμααρ στα play-off όλο το γήπεδο ένα δεκάλεπτο φώναζε μόνο «Ρωσία, Ρωσία» θέλοντας να δείξει... εθνολογική ταύτιση). «Για μένα είναι απλό. Το Νταγκεστάν είναι Ρωσία κι εμείς εκπροσωπούμε τη χώρα. Η πολιτική, δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο», το σχόλιο του Χίντινκ, ο οποίος ήταν μάλλον ενοχλημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν προπονήθηκε χτες στο «Φρίουλι» (σ.σ. η προπόνηση έγινε σε βοηθητικό του γήπεδο), αφού λόγω μιας εντονότατης βροχόπτωσης ο αγωνιστικός χώρος ήταν καλυμμένος με ειδικά σκεπάσματα.

Αγωνιστικά, το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα των φιλοξενούμενων αφορά τον βασικό τερματοφύλακα – διεθνής Ρώσος – Γκαμπούλοφ. Χτύπησε στο τελευταίο παιχνίδι και παρότι αρχικά το πρόβλημα του δεν είχε εκτιμηθεί ως σοβαρό, εν τέλει αποδείχτηκε να είναι ελαφριάς μορφή διάσειση κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μην ταξιδέψει. Ο 23χρονος Ευγένι Πομαζάν, με μόλις 6 συμμετοχές τα τελευταία δύο χρόνια, θα είναι ο βασικός πορτιέρο απόψε, ενώ παραμένει εκτός ενδεκάδας, αφού πρόσφατα επέστρεψε από τραυματισμό και δεν είναι στο 100% ο διεθνής Ρώσος μπακ-χαφ (κι ένα από τα μεγάλα ονόματα της ομάδας), ο Ζιρκόφ. Ως προς την ενδεκάδα; Ολα τα... καλά. Ετό και Τραορέ επιθετικό δίδυμο (ο Καμερουνέζος συνήθως παίζει σε ρόλο ελεύθερο, πίσω από τον Τραορέ), Ντιαρά και Ζουσιλέϊ τα αμυντικά χαφ, Σάμπα και Ζοάο Κάρλος οι στόπερ οι γηγενείς, Ταγκιρμπέκοφ, Αγκαλάορφ, Σατόφ στα άκρα με τον Μαροκινό ζογκλέρ Μπουσουφά στα δεξιά, σε ελεύθερο (επίσης) μεσοεπιθετικό ρόλο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Πομαζάν – Αγκαλάροφ, Ζοάο Κάρλος, Σάμπα, Ταγκιρμπέκοφ – Ζουσιλέι, Ντιαρά – Μπουσουφά, Ετό, Σατόφ – Τραορέ





Ούτε καμιά σοβαρή έδρα είναι το Φρίουλι και με αλλαγές θα κατέβει η Ουντινέζε.Η Ανζί όντως είναι το φαβορί του αγώνα.





ΛΥΩΝ-ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ   1   1.45





9ος όμιλος.

Στο 40.000 θέσεων «Ζερλάν» της Λυών.

 Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο (Ουκρανία).

ΛΥΩΝ : Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό σερί των 12 συνεχών παρουσιών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετέχει για πρώτη φορά στο Γιουρόπα Λιγκ. Η παρουσία της ως τώρα παρά το ότι είχε πολλές αλλαγές στο ρόστερ είναι αρκετά ενθαρρυντική και παραμένει αήττητη από την αρχή της σεζόν αφού σε έξι επίσημα μετρά 4-2-0. Την Κυριακή κέρδισε με 2-0 την Αζαξιό και ήταν η δεύτερη φορά από την αρχή που κράτησε το μηδέν. Το χρωστάει πάντως περισσότερο στην τύχη αφού η άμυνά της για μια ακόμα φορά παραχώρησε ευκαιρίες. Σκόραρε ο Λισάντρο που επανήρθε από τραυματισμό, πρώτο γκολ στην πρώτη του φετινή παρουσία για τον στόπερ Λόβρεν, για δεύτερο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός ο μέσος Μαλμπράνκ που επέστρεψε στο ποδόσφαιρο μετά από ένα χρόνο αποχής.

N/G τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της. Σκόραρε και στα έξι επίσημα που έδωσε φέτος. Πρώτοι σκόρερ της φέτος οι Μπάστος και Γκομίς με τρία γκολ σε έξι αγώνες.

Ο κόσμος δεν έχει δείξει ακόμα μεγάλο ενδιαφέρον και μέχρι την αρχή της εβδομάδας είχαν φύγει μόνο 12.000 εισιτήρια.

Ο νεοαποκτηθείς μέσος Μβουεμπά (Λοριάν) θα απουσιάσει αφού χρωστάει τιμωρία από παλιότερη παρουσία του στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Φρέσκος τραυματίας ο Μπάστος (3 γκολ) ενώ παραμένει απών ο επιτελικός Γκουρκύφ (2/1).

«Παρά το ότι δεν παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχει άρωμα Ευρώπης. Προσπαθώ να ισορροπήσω ψάχνοντας να βρω λύσεις ώστε να συνεχίσουμε τις καλές επιδόσεις έχοντας όμως στο μυαλό και το παιχνίδι που έρχεται στη Λιλ» τόνισε ο Γκαρντ. Πιθανώς θα προφυλάξει 2-3 βασικούς, ο μέσος Γκοναλόν που έχει τρέξει πολύ μέχρι τώρα και ο Λισάντρο που ακόμα δεν είναι στο 100% και δεν θέλει να υποτροπιάσει είναι δύο από αυτούς. Ο Γκομίς είναι φαβορί για την επίθεση ενώ μπαίνει και ο καλός νεαρός Λακαζέτ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βερκούτρ – Νταμπό, Κονέ, Λόβρεν, Μονσόν – Φοφανά, Μαλμπράνκ – Γκρενιέ, Μπριάν, Λακαζέτ – Γκομίς (Λισάντρο).

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ : Δικαιότατη η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα, ήταν καλύτερη της Φέγενορντ και με το εντός έδρας 2-0 το επιβεβαίωσε (2-2 το πρώτο ματς).

Μόνη πρώτη μέχρι και το Σάββατο στην Gambrinus Liga, απέκτησε συγκάτοικο την Πλζεν, από την οποία έχασε 1-0 εκτός έδρας. Το μοναδικό γκολ του αγώνα με πέναλτι στο 40’, ανακοίνωση διαμαρτυρίας έβγαλε η διοίκηση για τις αποφάσεις του διαιτητή, δεν θέλησε να σχολιάσει το πέναλτι ο προπονητής Λάβιτσκα και αρκέστηκε να πει πως «τίποτα δεν έχει τελειώσει όσον αφορά το πρωτάθλημα». Αυτό είναι και το μοναδικό φετινό παιχνίδι στο οποίο δεν σκόραρε, γενικά ήταν μέτρια η εμφάνισή της και δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Η διοίκηση πάντως ακόμα βράζει για εκείνο το ματς και σκέφτεται να κάνει διαμαρτυρία που θα φτάσει μέχρι την UEFA, με σκοπό να επαναληφθεί ο αγώνας!

Αρκετά συχνά συμμετέχει σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ τα τελευταία χρόνια, συνήθως σταματάει εκεί. Σοβαρά παίρνουν το θεσμό στην ομάδα, ο Λάβιτσκα δήλωσε πως «αποκλείσαμε τη Φέγενορντ και αυτό λέει κάτι. Δεν θα φοβηθούμε καμία ομάδα εκτός έδρας, μπορούμε να σκοράρουμε σε όλα τα γήπεδα».

Δανεικός στην Τέπλιτσε δόθηκε ο μέτριος Κροάτης φορ Κέριτς, αγώνα δρόμου κάνει ώστε να προλάβει ο πολύτιμος διεθνής χαφ Ματεγιόφσκι που δεν έπαιξε στο Πλζεν, παίζει ο αριστερός χαφ Κρέτσι που είχε χτυπήσει το Σάββατο.



Πιο έμπειρη η Λυών και σε καλή κατάσταση.Εύκολα η δύσκολα θα το πάρει.








ΧΑΠΟΕΛ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.    2    1.75





 Στο 16.500 θέσεων «Μπλούμφιλντ» του Τελ Αβίβ.

Οπως εκτιμούν τα ισραηλινά ΜΜΕ απόψε θα υπάρχει sold out, παρότι η Ατλέτικο έχει ταξιδέψει με τα «δεύτερα».

Η Ατλέτικο έχει να ηττηθεί 13 παιχνίδια στην Ευρώπη, από το 2-0 στο Ούντινε για τους ομίλους της περασμένης διοργάνωσης. Εχει επτά νίκες στα τελευταία δέκα εκτός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη, με δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Τα έξι «2-3 γκολ» και under.

Διαιτητής: Πολ Φαν Μπόκελ (Ολλανδία).

ΧΑΠΟΕΛ Τ.Α. : Βάσει τίτλων, οι «κόκκινοι δαίμονες» είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα στο Ισραήλ. Η αλήθεια όμως είναι πως το ένα πρωτάθλημα (2010) που έχουν κατακτήσει στον 21ο αιώνα φανερώνει πως έχουν μείνει πίσω στην τοπική ποδοσφαιρική ιεραρχία. Το παρήγορο κι ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουν να... ανανεώνουν την ευρωπαϊκή τους παρουσία είναι οι επιτυχημένες τους σεζόν στα Κύπελλα Ισραήλ. Στο εν λόγω διάστημα έχουν κατακτήσει έξι, με τα δύο τελευταία μάλιστα να είναι συνεχόμενα. Ετσι, από το 2006 και μετά δίνουν συνεχώς το παρών σε ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την συντριπτική φυσικά πλειοψηφία να αφορά το Europa League, όπου φέτος θα συμμετάσχουν έκτη φορά, έχοντας κάνει περίπατο στα play-off, αποκλείοντας με δύο νίκες την Ντουντελάνζ.

Αλλες τρεις, μετράνε ως τώρα και στο εγχώριο πρωτάθλημα σε ισάριθμες αγωνιστικές. Και χωρίς μάλιστα να δεχτούν γκολ. Η τελευταία τους, «επαγγελματική» την περασμένη Παρασκευή, εντός έδρας, κόντρα στην Μπνέι Γεχούντα (2-0). Σε επίπεδο μεταγραφών, ουσιαστικά έχασαν δύο βασικά περσινά τους στελέχη, τον Νιγηριανό μέσο Νόσα (σ.σ. πήγε στην Μπέτις) και τον Σλοβένο στόπερ Μάρκο Σούλερ (μετακόμισε στην Λέγκια). Κενά που αντικαταστάθηκαν, αφού αποκτήθηκε ο Καμερουνέζος διεθνής, Ερίκ Τζεμπά-Τζεμπά, ο Γκανέζος ακραίος μπακ Τζον Πέιντσιλ, ο Βραζιλιάνος μέσος Κοουτίνιο κι οι δυο μεγάλες «γηγενείς» προσθήκες, ο εξτρέμ Γκιλ Βερμούτ κι ο μεσοεπιθετικός Ταλ Μπεν Χαϊμ, αμφότεροι διεθνείς Ισραηλινοί.

Στον πάγκο, παρέμεινε ο επιτυχημένος πέρυσι (σ.σ. ανέλαβε τον Ιανουάριο) Νιτζάν Σιράζι, ο οποίος μάλιστα τον τελευταίο μήνα ήταν και το πρόσωπο των ημερών στο Ισραήλ. Αιτία μια πολύ σοβαρή, λεπτότατη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν 20 μέρες στον εγκέφαλο. Φυσικά, δεν ήταν στον πάγκο, με τον βοηθό του, Σαβίτ Ελιμέλεκ να αναλαμβάνει προσωρινά τα ηνία και παρότι η απουσία του είχε εκτιμηθεί μεγαλύτερη, την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στο γήπεδο, έκατσε στον πάγκο για κάποιο διάστημα του παιχνιδιού, επιστρέφοντας έκτοτε σταδιακά στα καθήκοντά τους. Χτες, διεύθυνε την πρώτη του προπόνηση και απόψε ετοιμάζεται για την πλήρη επιστροφή στον πάγκο, με τον ισχυρότερο δυνατό αντίπαλο που θα μπορούσε να περιμένει η ομάδα του, την κάτοχο του τίτλου, Ατλέτικο Μαδρίτης, έστω και με τα «δεύτερα».

«Η Χάποελ, πάντα όταν παίζει στην Ευρώπη κάνει καλά παιχνίδια. Ετσι, ελπίζουμε πως θα το επαναλάβουμε και φέτος. Η Ατλέτικο είναι ομάδα διαφορετικού επιπέδου από τη δική μας κι είναι απολύτως θεμιτό να βλέπει ορισμένα παιχνίδια ως ευκαιρία ξεκούρασης για βασικούς της ποδοσφαιριστές. Ακόμη κι έτσι όμως, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που θ’ αγωνιστούν είναι πολύ μεγάλη και σίγουρα μας δίνει τη δυνατότητα να τεστάρουμε και το δικό μας επίπεδο, τις δικές μας δυνάμεις», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός τεχνικός, δηλώνοντας πάντως... εξαιρετικά ευτυχής που ίσως ο πιο φορμαρισμένος αυτή τη στιγμή επιθετικός της Ευρώπης, ο Ραδαμέλ Φαλκάο έμεινε στη Μαδρίτη.

Αγωνιστικά, τα πλάνα του Σιράζι δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι του ισραηλινού πρωταθλήματος. Ενα είναι το ερωτηματικό ως προς την ενδεκάδα, αλλά πολύ σημαντικό. Η εμβληματική μορφή του συλλόγου, ο πλέον έμπειρος ποδοσφαιριστής της Χάποελ, ο 38χρονος πλέον στόπερ Βαλίντ Μπαντίρ πονάει στην πλάτη λόγω μιας πτώσης του στην προπόνηση της Κυριακής (σ.σ. ο γέρος είτε από πέσιμο θα πάει είτε από... ) κι η συμμετοχή του στο αποψινό παιχνίδι είναι τουλάχιστον αμφίβολη. Σε περίπτωση που τελικά δεν τα καταφέρει, την θέση του θα πάρει ο νεοαποκτηθέντας Ισραηλινός στόπερ Χαϊνοβιτς, ντεμπουτάροντας με την φανέλα της Χάποελ. Από εκεί και πέρα, ο διεθνής φορ Νταμάρι εξακολουθεί να πονάει στο γόνατο με αποτέλεσμα να παραμένει στον πάγκο, αφήνοντας μοναδικό φουνταριστό τον επίσης διεθνή, Τότο Ταμούζ, ενώ δεν υπολογίζονται οι μακροχρόνια τραυματίες, ο χαφ Γκορντάνα κι ο αμυντικός χαφ Αμπουτμπούλ, αμφότεροι βασικότατοι πέρυσι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Από το Ισραήλ ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου της στο Γιουρόπα Λιγκ, δεύτερος την τελευταία τριετία, οι οποίοι συνοδεύτηκαν και από δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Το τελευταίο χρονικά (με 4-1 επί της Τσέλσι) μάλιστα της ανέβασε πολύ τα κέφια, κάτι που μεταφράστηκε σε μια πολύ αποδοτική εμφάνιση την Κυριακή στο «Βιθέντε Καλντερόν» κόντρα στη συντοπίτισσα Βαγιεκάνο, τουλάχιστον για 80 λεπτά (4-3). Εκμεταλλευόμενοι και το σύστημα (με ένα στόπερ) της Ράγιο οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν 1-0 στο 29’ και μπαίνοντας πολύ δυνατά στην επανάληψη φάνηκε να το «καθαρίζει» σκοράροντας τρις ως το 56’. Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο αφέθηκε και δέχτηκε τρία γκολ.

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ξέροντας πώς να παίξουμε κόντρα σε μια θαρραλέα ομάδα, που επιζητούσε να είναι ανώτερη στο κέντρο. Η ευθύνη για τα γκολ στα τελευταία λεπτά είναι δική μου λόγω των αλλαγών που έκανα. Ετσι είναι το ισπανικό ποδόσφαιρο, οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σου προκαλέσει δυσκολίες», υπεραμύνθηκε των παικτών του ο Ντιέγκο Σιμεόνε που βλέπει την ομάδα του να έχει ξεκινήσει αήττητη, έστω και με παιχνίδι λιγότερο, το πρωτάθλημα, καμία σχέση δηλαδή με το περσινό της ξεκίνημα επί Γκρεγκόριο Μανθάνο.

Εστω κι αν ακολουθεί το θεωρητικά εύκολο παιχνίδι εντός έδρας με τη Βαγιαδολίδ για τους «ροχιμπλάνκος», εξαιτίας και αυτού που έρχεται μεσοβδόμαδα με την Μπέτις στη Σεβίλλη, ο Σιμεόνε αποφάσισε να κάνει ευρύ rotation στην αποψινή αναμέτρηση. «Εχουμε ανταγωνιστικό ρόστερ. Ο Ντίας είναι παίκτης πρώτου επιπέδου, ο Εμρέ αρχηγός της Τουρκίας, ο Ραούλ Γκαρθία σημείωσε 12 γκολ με την Οσασούνα, ο Ντ. Κόστα άλλα τόσα με τη Ράγιο, ο Ροντρίγκες είναι σημαντικός. Δεν ήρθαμε εδώ για να δώσουμε θέαμα, αλλά για να νικήσουμε. Δεν χαρίζω τίποτα και θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Μου αρέσει η Χάποελ, έχει θετική δυναμική και παίζει καλά με την μπάλα», είπε ο Αργεντινός.

Αγωνιστικά λοιπόν για τους «κολτσονέρος» το rotation αγγίζει το φορμαρισμένο κανονιέρη Φαλκάο, τον Γκοδίν, τον Φιλίπε Λουίς, τον Γκάμπι και τον Αρντά, άπαντες βασικοί, που έμειναν στη Μαδρίτη, ενώ τιμωρημένος είναι ο χρήσιμος χαφ Τιάγκο. Πολύ αλλαγμένη η αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο ματς, μόνο οι Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ, Ντ. Κόστα είναι «επιζώντες». Ντεμπούτο για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, μπακ από τη Σανταντέρ, Θίσμα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ασένχο – Σίλβιο, Μιράντα, Κάτα Ντίας, Θίσμα – Μάριο Σουάρεθ, Εμρέ – Αντριάν, Ραούλ Γκαρθία, Κρ. Ροντρίγκες – Ντ. Κόστα.




Ακόμα και τα δεύτερα των Ισπανών είναι πολύ καλύτερα από τα πρώτα των Ισραηλινών.








ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΚΙΡΙΑΤ ΣΜΟΝΑ   1   1.25



Στο 40.000 θέσεων «Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο.

 Η Μπιλμπάο είναι αήττητη για έντεκα συνεχόμενα, ευρωπαϊκά παιχνίδια στο «Σαν Μαμές», τελευταία ήττα από τη Βέρντερ Βρέμης 3-0 στους ομίλους του 2009/10. Εχει να μην σκοράρει στο «Σαν Μαμές» σε ευρωπαϊκό παιχνίδι από το 0-0 με την Τραμπζονσπόρ το περσινό καλοκαίρι. Εκτοτε, ακολούθησαν εννέα ματς, στα οκτώ εκ των οποίων εκ των οποίων σημείωσε το λιγότερο δύο γκολ.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Το μεσημέρι της Κυριακής στη Βαρκελώνη επιβεβαίωσε πως θα είναι μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα γι αυτή, με το περιπετειώδες 3-3 κόντρα στην Εσπανιόλ. Κακή στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε να σταματήσει τους Καταλανούς που είχαν δύο γκολ κι ένα δοκάρι, ούτε να πετύχει κάτι περισσότερο στην επίθεση, έχοντας κι εκείνη ένα δοκάρι από κόρνερ. Αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη, με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να ανακατεύει την τράπουλα αρκετές φορές και να παίρνει ελπίδα από τη μείωση του σκορ στο 55’.

Η είσοδος του ξεχασμένου, ελέω της επιθυμίας του να αποχωρήσει το καλοκαίρι, Γιορέντε έδωσε επιπλέον πνοή, με το διεθνή φορ να ισοφαρίζει στο 71’ και να έχει ευκαιρίες για περισσότερα. Αφού όμως έμεινε πίσω στο σκορ στο 80’,  πάλι καλά να λέει που ισοφάρισε με γκολάρα του Αντούριθ τρία λεπτά αργότερα. «Πιστεύω πως μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Ημασταν εύθραυστοι και στις δύο περιοχές, παρότι ισοφαρίσαμε δύο φορές το παιχνίδι», σχολίασε ο Αργεντινός τεχνικός.

Μετά τις προκρίσεις επί Σλάβεν και Ελσίνκι, οι Βάσκοι, φιναλίστ του περσινού τελικού στη διοργάνωση, ξεκινούν τη μάχη των ομίλων κόντρα σε μια θεωρητικά εύκολη αντίπαλο. Ο «τρελός» πάντως προσέχει για... να έχει. «Ξεκινάμε να φτιάχνουμε αυτό που πέρυσι μας κόστισε τόσο να εδραιώσουμε. Στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να νικήσεις με ευκολία και δεν μπορείς να πεις πως ένας αντίπαλος είναι εύκολος επειδή δεν τον γνωρίζεις. Ολα τα επίσημα ματς είναι το ίδιο σημαντικά», σημείωσε και όσον αφορά στην επανεμφάνιση του Γιορέντε (για τον οποίο δεν απέκλεισε να παίξει κάποια στιγμή μαζί με τον Αντούριθ) σχολίασε: «Ηδη έχει παίξει στο Σαν Μαμές κόντρα στη Σλάβεν.Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από τέτοιες καταστάσεις».

Γεγονός είναι πάντως ότι αποτελεί ερωτηματικό πως θα αντιδράσει ο κόσμος απόψε στην επανεμφάνιση του διεθνούς στράικερ, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον πάγκο. Βασικός στη γραμμή κρούσης θα είναι ο φορμαρισμένος Αντούριθ. Νοκ άουτ είναι ο μέσος Ερέρα και ο μεσοαμυντικός Ιν. Λόπεθ, δεν είναι έτοιμος για φετινό ντεμπούτο ο μπακ Αουρτενέτσε, άπαντες βασικοί. Ως μοναδική αλλαγή σε σχέση με τη σύνθεση του «Κορνεγιά – Ελ Πρατ», στη θέση του Ιν. Λόπεθ ο Καστίγιο, που από τότε που τραυματίστηκε τον Ιούλιο του 2011, έχει παίξει μόλις ένα επίσημο, κόντρα στην Ελσίνκι εκτός έδρας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ιραϊθόθ – Ιραόλα, Γουρπέγι, Αμορεμπιέτα, Καστίγιο – Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε, Μουνιαΐν – Σουσαέτα, Αντούριθ, Ισμα Λόπεθ.

ΧΑΠΟΕΛ Κ.Σ.: Αυτή κι αν είναι αλματώδης πρόοδος. Στον 20ο αιώνα δεν υπήρχε καν στον ποδοσφαιρικό χάρτι. Μια ντουζίνα χρόνια ζωής μετράει μόνο, προβιβάστηκε πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία το 2007, υποβιβάστηκε δύο σεζόν αργότερα, για να επιστρέψει στην σεζόν 2010-11 και πέρυσι, να στεφθεί με χαρακτηριστική άνεση πρωταθλήτρια Ισραήλ! Πρώτη φυσικά φορά στην ιστορία της κι έγινε έτσι η πρώτη ομάδα εδώ και κοντά τρεις δεκαετίες που «σπάει» το ποδοσφαιρικό κατεστημένο των ομάδων των μεγάλων πόλεων της χώρας (Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Χάιφα) και στέφεται πρωταθλήτρια.

Αυτό όμως δεν ήταν ικανό για να την διατηρήσει ανέγγιχτη. Ο προπονητής που την οδήγησε στον τίτλο, ο Ραν Μπεν Σιμόν αποχώρησε, με τον 54χρονο γυρολόγο των εγχώριων πάγκων, Γκίλι Λαντάου να τον διαδέχεται στα ηνία. Μεταγραφικά, υπήρξε μια ουσιαστική απώλεια, αυτή του Ισραηλινού διεθνούς στόπερ Τίμπι και δυο σημαντικές προσθήκες, αυτή του Σκοπιανού ακραίου χαφ Τασέφσκι και του Ούγγρου επιθετικού Λέντσε. Αυτοί είναι οι δύο από τους έξι αλλοδαπούς που υπάρχουν στο ρόστερ (σ.σ. ο Αμερικανός μέσος Γκέρζισιτς είναι Εβραίος και δεν λογίζεται ως ξένος), όπου ξεχωρίζει – παρότι νοκ-άουτ φέτος – ο Αργεντινός εξτρέμ Νταβίντ Σολάρι, αδερφός του σαφώς πιο γνωστού (αλλά παλαίμαχου Εστέμπαν). Μεγάλο αστέρι των πρωταθλητών Ισραήλ, ο γνωστός μας από τη σύντομη και αναποτελεσματική θητεία του στη Λάρισα, ο Μπεν Χαζίρα, πρώτος σκόρερ, πρώτος σε ασίστ και MVP της ομάδας στην περσινή σεζόν.

Παρότι ... νέοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σ.σ. μόλις η δεύτερη διεθνής συμμετοχή τους), τα «λιοντάρια της Ιουδαίας» έτρεφαν προφανώς ελπίδες για παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ευκαιρία την είχαν, αφού στα play-off αντιμετώπισαν την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η οποία όμως δεν τους άφησε το παραμικρό περιθώριο (σ.σ. επικράτησε 2-0 στη Λευκορωσία και πήρε 1-1 στην ρεβάνς του Ισραήλ) «υποβιβάζοντας» τη Χάποελ στους ομίλους του Europa League.

Το δυσάρεστο εν όψει της αποψινής της πρεμιέρας στο απαιτητικότατο εκτός έδρας παιχνίδι του «Σαν Μαμές» είναι το κλίμα στην ομάδα. Το Σάββατο, γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Νετάνια (1-0) στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του εγχώριου πρωταθλήματος – ως τότε μετρούσε δύο νίκες – αλλά σε συνδυασμό με μια ακόμη στο πλαίσιο του Τοτο Cup (σ.σ. κάτι σαν το αγγλικό Λιγκ Καπ) κατά τη διάρκεια της διακοπής για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, προκάλεσε την έκρηξη των φιλάθλων, οι οποίοι αποδοκίμασαν εντονότατα τόσο τον νέο προπονητή όσο και τους ποδοσφαιριστές. Εξέλιξη που μόνο θετικά δεν έγινε δεκτή από το προπονητικό και ποδοσφαιρικό επιτελείο και σίγουρα σκιάζει την αποψινή διεθνή πρεμιέρα της Χάποελ. «Περιμένω από τους ποδοσφαιριστές μου να κάνουν ό,τι καλύτερο έχουν. Αν θέλουμε να σταθούμε κόντρα σε μια τέτοια ομάδα όπως η Μπιλμπάο και ειδικά στο γήπεδό της θα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Σεβόμαστε την Μπιλμπάο, προσωπικά είναι μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζω τον Μαρσέλο Μπιέλσα και ξέρουμε πως για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσής μας», επισήμανε στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Λαντάου.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η Χάποελ έφτασε πολύ αργά χτες στο Μπιλμπάο (σ.σ. 11 τοπική ώρα), γεγονός που δεν της επέτρεψε ούτε προπόνηση να κάνει, με τις αναφορές των Ισραηλινών δημοσιογράφων να κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη επιβάρυνση από τα αλλεπάλληλα αεροπορικά ταξίδια μέχρι να φτάσει η ομάδα στην πρωτεύουσα της Βασκώνιας.

Αγωνιστικά, παρά την αρνητικότατη εικόνα στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, ο Λαντάου  δεν φαίνεται διατεθειμένος να διαφοροποίησει ούτε το σχήμα ούτε την ενδεκάδα του. Διατηρεί τους ίδιους 11, παίζει με δύο επιθετικούς (τον Λέντσε κορυφή και πίσω του, σ’ ελεύθερο ρόλο τον Αμπού Χατζίρα) κι όπου ... βγει! Δεν υπολογίζει στην αρωγή των δύο μακροχρόνια τραυματιών, του αμυντικού χαφ Γκέρζισιτς και του εξτρέμ Σολάρι, αμφότεροι βασικοί κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Αμος – Γκαμπάι, Τζεντέκ, Χασάρμα, Μάτοβιτς – Τασέφσκι, Γκαζάλ, Εϊνμπίντερ, Ρόσετ – Αμπού Χατζίρα – Λέντσε




Δεν έχουν καμία σχέση οι δύο ομάδες.....







ΠΡΟΤΑΣΗ




ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΚΙΡΙΑΤ ΣΜΟΝΑ   1   1.25
ΛΥΩΝ-ΣΠΑΡΤΑ Π.  1   1.45
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΑΝΖΙ   Χ2   Δ.Ε   1.40
ΧΑΠΟΕΛ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ   1.75  ( κάλυψη Χ στο 3.60)



Ποντάρω  89 ευρώ στην τετράδα και 11 ευρώ στην κάλυψη.












ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΟΥ   8-4-2012
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ      0 ΕΥΡΩ
ΤΡΕΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟ    -1788 ΕΥΡΩ
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ           100 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ     -1888 ΕΥΡΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου