Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

BOOKENEMY...ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΤΗΝ ΓΑΝΔΗ!!!





Και στο Europa League συνεχίστηκε η γκίνια και χάσαμε πάλι για ένα ματς.Και τι παιχνίδι!!!Τοκογλυφικό.Άτυχη πάντως η Μπιλμπάο , που έχασε μαλλιά , ιδιαίτερα στο δεύτερο που μπήκε και ο Λιορέντε.Καλά ο τερματάς των Ισραηλινών είχε μεγάλο κώλο.Παρόλα αυτά οι Βάσκοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι και δεν έχουν ακόμα τους αυτοματισμούς και την ένταση στο παιχνίδι τους που είχαν πέρυσι.Συνεχίζουμε και σήμερα...



ΣΤΑΝΤΑΡ Λ.-ΓΑΝΔΗ   1   1.80



Προϊστορία από το 1998: 9-2-5, 19-12 γκολ. 11/16 under.
Πέντε σερί G/G και over 3,5 η Σταντάρ.

ΣΤΑΝΤΑΡ: Γύρισε το ματς στην Αμβέρσα κάνοντας το 1-0 του 33', 1-2 στο 60' με γκολ του Ιζεκίελ και πέναλτι του Γκονζάλες, όμως στο τέλος κατάφερε να χάσει (3-2) από την Μπέιρσχοτ, δεχόμενη δύο γκολ στις δύο φάσεις (!) που έφτιαξε η αντίπαλος στο δεύτερο μέρος.
Είναι φανερό πως χρειάζεται μεγάλη βελτίωση στην άμυνα, καθώς έχει δεχθεί 13 τέρματα τις πρώτες επτά αγωνιστικές, επίδοση που είναι η τρίτη χειρότερη τα τελευταία 40 χρόνια! Της έχουν βάλει γκολ όλοι οι αντίπαλοί της μέχρι σήμερα, με εξαίρεση τη... δυσκοίλια Λιρς, που στο μεταξύ τους παιχνίδι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από νωρίς.
«Δεν είναι θέμα μόνο της άμυνας, αλλά της συνολικής λειτουργίας. Πρέπει να γίνουμε περισσότερο άντρες», ήταν το δεικτικό σχόλιο του Ρον Γιανς εν όψει Γάνδης. Ερωτηθείς για τις φήμες που υπάρχουν σε Λιέγη και Γάνδη για αλλαγή προπονητών στους δύο συλλόγους, ο Ολλανδός κόουτς τόνισε: «Δεν έχω τελειώσει ακόμη... Δεν υπάρχει καμία εσωτερική κουβέντα επί του θέματος. Επίσης είμαι χαρούμενος που δεν είμαι τεχνικός στη Γάνδη, αλλά στη Σταντάρ. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι καλή και υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του τεχνικού επιτελείου και των παικτών. Εξάλλου εγώ μιλώ ξεκάθαρα με τον πρόεδρο, Ντουσατελέτ, κάτι που δεν συμβαίνει στη Γάνδη. Εχω πίστη στην ομάδα μου ακόμη και μετά από μία κακή ημέρα. Μετά την τριάδα των αγώνων με Γάνδη, Κόρτραϊκ, Αντερλεχτ μπορεί να βρισκόμαστε και στην κορυφή».
Κληθείς να σχολιάσει το ματς με τη Γάνδη, ο Γιανς δήλωσε: «έχω το ίδιο προαίσθημα όπως και στον αγώνα με την Μπέιρσχοτ. Μπορούμε να κερδίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι είναι υποχρέωσή μας να πάρουμε αυτό το παιχνίδι, όμως απ' ό,τι διάβασα και στο ρεπορτάζ των αντιπάλων τα ίδια λένε και αυτοί. Εγώ πάντως δεν νιώθω καμία πίεση. Το μόνο πράγμα που άλλαξε είναι ότι έμεινε ελεύθερος ο Ερικ Γκέρετς... Αν νικούσαμε στην Αμβέρσα θα ήμασταν τώρα δεύτεροι. Δεν πειράζει, δουλειά σας είναι να ασκείτε πίεση στους προπονητές (σ.σ. γέλια). Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να αρχίσω να ανησυχώ. Σε κάθε περίπτωση δεν σκέφτομαι τι θα γίνει αν τα πράγματα πάνε στραβά».
«Με όλους τους οπαδούς στο πλευρό μας είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και αισθάνομαι ότι θα το κάνουμε. Η Γάνδη έχει καλή ομάδα, όμως θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση θα καθορίσει τη μοίρα μας τις επόμενες εβδομάδες. Εμείς πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε. Τα τελευταία 30 λεπτά με την Μπέιρσχοτ ήταν μία προειδοποίηση για εμάς», ήταν το σχόλιο του ακραίου μέσου Μπουζάγκλο, που πέρυσι έμεινε για μήνες στα πιτς, όμως φέτος λογίζεται στις βασικές επιλογές.
Ο Γιανς πειραματίστηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δοκιμάζοντας στις προπονήσεις σχήμα με δύο φορ και έναν αμυντικό χαφ. Υπάρχει δηλαδή η σκέψη να αφήσει εκτός τον Μπέιενς και να περάσει δίπλα στον Ιζέκιελ, τον Μπατσουαγί.
Επιστρέφει ο βασικός αριστερός μπακ Ποκονιόλι (5/0). Αυτή θα είναι η μοναδική αλλαγή στην αποστολή σε σχέση με το τελευταίο ματς. Αυτό σημαίνει επομένως πως ο αναπληρωματικός μπακ/στόπερ Γκέρσον (1/0) θα παραμείνει εκ νέου εκτός. Ανέτοιμοι κρίνονται ακόμη οι στόπερ Ταβάρες (νέος), Κανού. Σταθερά στα πιτς ο φορ Ογκουντζίμι (3/0) και κίπερ Μπολάτ, που δεν υπολογίζεται πλέον.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Καβασίμα – Σισέ, Σιμάν, Βαν Ντάμε, Ποκονιόλι – Βενκέρ – Μπουζάγκλο, Γκονζάλες, Σέιχας – Ιζέκιελ, Μπατσουαγί.
ΓΑΝΔΗ: Στο πρώτο 30λεπτο το «Ζουλ Οτεν» κατηφόρισε και η Μαλίν γλίτωσε πραγματικά από θαύμα στο γκολ. Κόντρα στη ροή του ματς όμως ήρθε το 0-1 στο 44' και το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε άρδην. Η ορμητικότητα του «βουβαλιών» στέρεψε, ο τερματοφύλακας της αντιπάλου μετετράπη σε θεατής και το 0-2 ήρθε φυσιολογικά στο 89', αφού ο Σόλιντ έδωσε εντολή να ανέβει η άμυνα στο κέντρο και η κόντρα επίθεση ήταν ψωμοτύρι για τη Μαλίν.
Τα πράγματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εκτραχύνθηκαν και οι διοικούντες την ομάδα ξεκατινιάστηκαν δημοσίως με τον Τροντ Σόλιντ. Με αφορμή λοιπόν τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά κυρίως την κακή εικόνα που βγάζει η Γάνδη, ο πρόεδρος Ιβάν Ντε Βίτε επικαλούμενος παράπονα παικτών, άφησε να διαρρεύσει πως η προπόνηση που γίνεται δεν είναι επαρκής και ότι υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας στην ομάδα. Για αυτό λοιπόν, κατέβηκε την Τρίτη στο προπονητικό κέντρο και μαζί με τον μάνατζερ Μισέλ Λουβαγκί, μίλησε σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο απαιτώντας άμεσα βελτίωση.
Ο Σόλιντ την ίδια ώρα έκανε δηλώσεις ρίχνοντας ξεκάθαρα τα βέλη του στην πολιτική της διοίκησης το καλοκαίρι, να ξεπουλήσει τη μισή ομάδα. «Δεν είμαι μάγος... Το 80% των γκολ που πετύχαμε πέρυσι αγωνίζεται φέτος σε άλλες ομάδες», σχολίασε ο Νορβηγός, αναφερόμενος φυσικά στους Γιοργκενσεν (13), Κουλιμπάλι (8), Λιούμπιανκιτς (8), Ελ Γκανάσι (5), Σμόλντερς (5), που έφυγαν από τη Γάνδη. Αυτή η δήλωση εξόργισε τον Ντε Βίτε ο οποίος απάντησε με σκληρά λόγια: «Είχα ένα καλό προαίσθημα μετά την εμπιστευτική κουβέντα που κάναμε. Η ατμόσφαιρα ήταν εποικοδομητική. Αυτά που άκουσα όμως να λέει με εκνεύρισαν. Ο Σόλιντ καλύτερα πρέπει να συγκεντρωθεί στην προετοιμασία του αγώνα με τη Σταντάρ. Καλύτερα να το βουλώσει και να συγκεντρωθεί στη Σταντάρ. Θα παραμείνει στον πάγκο και σε αυτό το ματς. Μετά όμως θα πάρω τις αποφάσεις μου ζυγίζοντας τα δεδομένα»!
Ο Σόλιντ προφανώς δεν είναι κανένα παιδάκι και αισθανόμενος προσβολή για τη δουλειά του, τοποθετήθηκε εκ νέου δημοσίως αδειάζοντας τους πάντες: «Εχω 46 χρόνια εμπειρίας. Κανείς δεν ήρθε να μου πει κατάμουτρα "θέλω να προπονηθώ παραπάνω". Ακουσα για έλλειψη επικοινωνίας. Ξέρετε, προπονώ ανθρώπους όχι άλογα... Και οι άνθρωποι έχουν στόμα και μπορούν να μιλήσουν. Δημιουργείτε ένα χάος εκ του μη όντος. Ομως δεν έχετε καταλάβει ότι δουλεύω εδώ με παιδιά και όχι με άντρες. Εχω στο ρόστερ μόλις δύο παίκτες άνω των 30 ετών. Επομένως θα πάρει χρόνο για να γίνουμε ομάδα. Δεν φοβάμαι να απολυθώ. Αύριο κιόλας θα βρω άλλη δουλειά! Νοιάζομαι για τη Γάνδη και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν καλύτερά μου. Εχω κάνει φίλους εδώ. Γνωρίζω όμως πολύ καλά πώς δουλεύει το παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο και να ξέρετε πως η Γάνδη θα συνεχίσει να χάνει είτε είμαι εγώ προπονητής είτε δεν είμαι...»!
Από τα παραπάνω είναι φανερό πως το γυαλί μεταξύ Ντε Βίτε και Σόλιντ έχει ραγίσει, επομένως αν δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό σήμερα, δηλαδή μία μεγάλη νίκη, μάλλον ο Νορβηγός θα κουνήσει μαντήλι. Υπάρχουν πάντως και φωνές στην ομάδα που τον στηρίζουν, όπως ο εξτρέμ Ρεμάκλε, που έσπασε το δόντι του στο τελευταίο ματς από αγκωνιά αντιπάλου που έμεινε ατιμώρητη. «Ολοι στηρίζουμε τον προπονητή μας. Κανένας στην αποστολή δεν έπαψε να τον θέλει. Πραγματικά δεν βλέπω καμία διαφορά στη συμπεριφορά του σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες», δήλωσε ο πρώην άσος της Λέουβεν.
Ασχετα με το τι λέει ο Ρεμάκλε, ο Σόλιντ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του αυτή την εβδομάδα και άφησε εκτός αποστολής χωρίς να έχουν πρόβλημα τραυματισμού τον κορυφαίο μέσο του, Μπρουλς (7/2) και τον Βραζιλιάνο μπακ Ουάλας (3/1). Για τον πρώτο δικαιολόγησε την απόφασή του ως εξής: «Ο Μπρουλς δείχνει πολύ λίγα πράγματα στην προπόνηση, περίμενα περισσότερα από αυτόν». Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι ο Μπρουλς είναι από τους παίκτες που έχουν βγει δημόσια για να ασκήσουν κριτική στη δουλειά του Σόλιντ φέτος. Οσο για τον Ουάλας, που όντως ήταν πολύ κακός κόντρα στη Μαλίν, ο Νορβηγός κόουτς είπε: «Εκανε τα ίδια λάθη, με έβγαλε εκτός εαυτού!».
Ο καλός μπακ/στόπερ Μαρέβαλ (4/0), δεν μπόρεσε τελικά να επανέλθει από τον τραυματισμό του. Τιμωρημένος ο φορ Κόλα (2/0), που αποκτήθηκε για βασικός. Εκτός ξανά ο ηγέτης/χαφ Τέις (2/1). Στα θετικά ότι εξέτισε ο χρησιμότατος χαφ Βαν ντερ Μπρούγκεν (6/1).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Παντ – Σκαραμπότ, Αρθο, Μέλι, Σέντρος – Ν' Ντιαέ, Βαν ντερ Μπρούγκεν, Κόντε – Ρεμάκλε, Ερικσον, Μπόγιο.



Πιο μπουρδέλο δεν γίνεται για τα βουβάλια.Πιθανόν να είναι και το τελευταίο παιχνίδι του Σόλιντ στον πάγκο της Γάνδης.Η Σταντάρ είναι πιεστική στο Σλέσιν και αποτελεσματική.Από την στιγμή που δεν καλύφθηκαν τα κενά αυτών που έφυγαν στην Γάνδη ήταν φυσικό και επόμενο η κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο.Χρυσή ευκαιρία για την Σταντάρ Λ. να εκμεταλλευτεί σε έναν ακόμη παιχνίδι την δυνατή της έδρα....







ΧΕΛΜΟΝΤ-ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ   1   1.50



ΧΕΛΜΟΝΤ: Δεν τη ζαλίζει η κορυφή. Δεν την επηρέασε η διακοπή και συνεχίζει στον τρελό ρυθμό από το ξεκίνημα της σεζόν, είναι η μόνη που έχει το απόλυτο των βαθμών έπειτα από πέντε αγωνιστικές. Χαροποίησε τον κόσμο με την εκτός έδρας νίκη με 4-3 στο ντέρμπι με την ΦΚ Αϊντχόφεν, σε ένα ματς που έγιναν τα πάντα, με τη Χέλμοντ να ανατρέπει δύο φορές το σκορ. Είχε σε κακή μέρα τον πορτιέρο Στέιν, αλλά ο βραχύσωμος Γκούβεντς (5/9) με το χατ τρικ, αλλά και την όλη προσφορά του, θύμισε... Μαραντόνα.

Δεν θα πάρει φανέλα βασικού ο 21χρονος στόπερ Φαν Νάουλαντ που ήρθε από τη Βίλεμ, παρά το ότι ο Τερ Χορστ αποτελεί μοναδική παραφωνία στην ενδεκάδα της. Εκ νέου χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

«Δεν έμεινα ικανοποιημένος από το τελευταίο ματς. Δεν θα κάνω αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά είπα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να επαναλάβουν την ίδια εμφάνιση. Δεν άλλαξαν οι στόχοι μας επειδή είμαστε στην πρώτη θέση, αυτά αλλάζουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο τεχνικός Ερικ Μέιερς.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ: Καλός ο απολογισμός των εφτά βαθμών έως τώρα, όλους τους πήρε όμως μπροστά στον κόσμο της, αφού εκτός δείχνει κόμπλεξ και κάνει εύκολα λάθη. Στο 1-0 επί της Φολεντάμ η λύτρωση ήρθε στο 81' από τον εξτρέμ/φορ Καλουτά (5/3) που ήρθε από τη Φένλο το καλοκαίρι και προσφέρει πολλά, την ώρα που το αστέρι της, ο φορ Ραϊκομάρ παραμένει άσφαιρος. Στάθηκε πιο τυχερή από τη Φολεντάμ, αφού αμφότερες είχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ και το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

Επαιξαν τα δύο (οι μέσοι Κράουσεν, Μανές), από τα τρία νέα αποκτήματα, ο αμυντικός Φετς ήταν τραυματίας, αλλά τώρα επιστρέφει.

«Θέλω να χτίσω πάνω στην ενδεκάδα του αγώνα με τη Φολεντάμ. Θα γίνει μια αναγκαστική αλλαγή πάντως, αφού ο Ραϊκομάρ δεν είναι απόλυτα έτοιμος και λογικά δεν θα τον ξεκινήσω», σχολίασε ο τεχνικός Μπούσεν. Ο Ραϊκομάρ (5/0), λοιπόν, αντιμετωπίζει ενοχλήσεις και λογικά θα βρίσκεται στον πάγκο. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο 22χρονος Κιαμπού (4 αλλ./1), στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός.



Δεν παίζεται η Χέλμοντ φέτος.Η Φορτούνα εκτός έδρας είναι αδύναμη ομάδα.Καλός ο άσσος.






ΠΡΟΤΑΣΗ


ΧΕΛΜΟΝΤ-ΦΟΡΤΟΥΝΑ  1  1.50
ΣΤΑΝΤΑΡ Λ.-ΓΑΝΔΗ  1  1.80  (κάλυψη Χ στο 3.60)



Ποντάρω 70 ευρώ στην δυάδα και 16 ευρώ στην κάλυψη.





ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΟΥ   8-4-2012
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ      0 ΕΥΡΩ
ΤΡΕΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟ    -1888 ΕΥΡΩ
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ           86 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ     -1974 ΕΥΡΩ



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου