Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

BOOKENEMY...Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ!



Χθές η Ιταλία μας επιβεβαίωσε , αλλά το άλλο παιχνίδι ήταν τελικά παρωδία και διαψέυστηκα για το αμφίσκορο...




ΑΓΓΛΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στο 50.000 θέσεων «Ντόνμπας Αρένα» του Ντόνετσκ (Ουκρανία).Σολντ άουτ. Περίπου 7.500 Αγγλοι.
 Η Αγγλία προκρίνεται σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία. Σε περίπτωση ήττας προκρίνεται μόνο αν η Γαλλία ηττηθεί με τουλάχιστον ένα γκολ διαφοράς περισσότερο και η επίθεσή της είναι καλύτερη ή ίση με των Γάλλων.Η Ουκρανία προκρίνεται μόνο με νίκη.

Η Αγγλία υστερα από ένα συναρπαστικό πλην κακό ποιοτικά παιχνίδι, βρήκε το σθένος να φτάσει στην ανατροπή-νίκη επί της Σουηδίας (3-2). Ξεκίνησε με απρόσμενα επιθετική διάθεση, πιέζοντας ψηλά. Σύντομα, η επιλογή του Κάρολ στην κορυφή, ώστε να χτυπηθεί η αδύναμη στο ψηλό παιχνίδι σουηδική άμυνα, έπιασε τόπο (1-0/23’ – κεφαλιά Κάρολ), με την Αγγλία να δίνει χώρο και να ελέγχει ως την ανάπαυλα.

Ομως, η τραγική άμυνά της σε δύο στημένα έφερε την ανατροπή (1-2/49’, 58’). Κίνηση-ματ από τον Χόγκσον, η είσοδος του Γουόλκοτ (62’) αντί του Μίλνερ ως δεξί εξτρέμ. Με την ταχύτητά του δημιούργησε ρήγματα, ισοφάρισε (64’) με σουτ και «σέρβιρε» το 3-2 (78’) στον Γουέλμπεκ, ο οποίος σκόραρε με περίτεχνο τακουνάκι. Συμπερασματικά, μετριότατη εμφάνιση, με αρκετές λάθος πάσες και τρύπες στην άμυνα. Ωστόσο, οι Σουηδοί παρουσιάστηκαν το ίδιο κακοί, με αποτέλεσμα η ψυχή-αποφασιστικότητα των «λιονταριών» να ανταμειφθούν.

Εξαιρετικό το κλίμα, ήδη ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι για κατάκτηση του τροπαίου. Δέκτης επαίνων ο Χόγκσον για το χειρισμό του 1-2 και, κυρίως, την αλλαγή του Γουόλκοτ. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε εκστασιασμένος από την αντίδραση των παικτών του: «Απίστευτο παιχνίδι. Είχαμε καλό έλεγχο στο α’ μέρος, όμως δεχτήκαμε σοβαρό πλήγμα από τα στημένα. Πολύ δυνατή νίκη απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος με τους νέους και ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την παλιά φρουρά».

Επιπλέον, επιβεβαίωσε πως ο Ρούνι επιστρέφει στην ενδεκάδα, μετά την τιμωρία των δύο πρώτων αγωνιστικών: «Ο Γουέιν ήταν άριστος στις προπονήσεις και δείχνει πανέτοιμος. Χρειαζόμαστε ποιότητα στο ματς με την Ουκρανία, όπου θέλουμε καλό αποτέλεσμα και ο Ρούνι μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά», το σχόλιο του Χόγκσον για τον Ρούνι, προσθέτοντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Αν πάρουμε σαν παράδειγμα τον Πελέ, έκανε τα καλύτερα παιχνίδια του όταν η Βραζιλία χρειαζόταν νίκη. Ας ελπίσουμε να κάνει το ίδιο ο Ρούνι την Τρίτη το βράδυ. Θέλουμε να μας βοηθήσει ώστε να γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Ο Ρούνι, τον οποίο περίμεναν σαν Μεσσία, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Αγγλία μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο: «Νομίζω είμαστε αρκετά καλοί για να το κατακτήσουμε. Προφανώς, χρειαζόμαστε και τύχη, αλλά θεωρώ πως έχουμε την δυνατότητα. Εχουμε δυνατό ρόστερ, είμαστε πιο οργανωμένοι από ποτέ και δυσκολοκατάβλητοι. Δε βλέπω το λόγο να μη προχωρήσουμε».

Χθες, ο Χόγκσον δήλωσε πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιος εκ των Γουέλμπεκ ή Κάρολ θα παραχωρήσει τη θέση του στον Ρούνι, παρότι όλα δείχνουν πως θα είναι ο δεύτερος. Ετσι, η Αγγλία θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία, ταχύτητα, αλλά και θα μπορεί να κρατήσει μπάλα. Επιπλέον, Ρούνι και Γουέλμπεκ είναι συμπαίκτες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σχετικά με τις αυξημένες πλέον προσδοκίες είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι για να ονειρεύεσαι. Νομίζω πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που οι απαιτήσεις αυξήθηκαν και ο κόσμος πιστεύει πως θα προχωρήσουμε. Αυτό δε σημαίνει πως μπορούμε να εγγυηθούμε την επιτυχία ή ότι θα επιβεβαιώσουμε τις απαιτήσεις. Ωστόσο, πιστεύουμε πως έχουμε κάνει αρκετά για να συνεχίσουμε και θα απογοητευτούμε πολύ αν δεν τα καταφέρουμε».

Ο Τζέραρντ επισήμανε πως στόχος είναι η πρώτη θέση του ομίλου: «Ο στόχος πάντα είναι η κορυφή του ομίλου. Είναι σημαντικό να μην μας απασχολεί ποιον θα αντιμετωπίσουμε στον επόμενο γύρο. Πρώτα απ’ όλα, έχουμε να κάνουμε μια πολύ σημαντική και δύσκολη δουλειά, να κερδίσουμε την Ουκρανία».

Ο Γουόλκοτ εγκατέλειψε την προπόνηση της Κυριακής, αλλά τελικά κρίθηκε έτοιμος και χτυπάει την πόρτα της ενδεκάδας, ώστε να ξεκουράσει τον Μίλνερ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Εκτός έμεινε και πάλι, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε, ο μπακ Κέλι, ο οποίος πλέον υπολογίζεται, αν και φυσικά δεν αποτελεί πρώτη επιλογή.
ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-4-1-1): Χαρτ – Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ – Μίλνερ (ή Γουόλκοτ), Πάρκερ, Τζέραρντ, Γιάνγκ – Γουέλμπεκ – Ρούνι.

Η Ουκρανία στον αγωνιστικό χώρο της «Ντόνμπας Αρένα» φάνηκε πως μόνο μία βροχή θα μπορούσε να την σώσει από τη Γαλλία... Για μία ώρα οι ουρανοί έκαναν το χατίρι στους Ουκρανούς, όταν όμως το παιχνίδι επανάρχισε η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής και το 0-2 απολύτως δίκαιο. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι «κυανοκίτρινοι», προκειμένου να κοντράρουν τους «τρικολόρ». Μάλιστα, αν ο Σεφτσένκο δεν είχε νικηθεί από τον Λορίς στο κλασικό τετ α τετ που του παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 0-0, η εξέλιξη του αγώνα ίσως ήταν διαφορετική. Στην επανάληψη όμως επιβραβεύτηκε η καλύτερη ομάδα και μέσα σε τρία λεπτά (53'-56'), οι διοργανωτές έβλεπαν την πλάτη των Γάλλων με δύο γκολ. Αντίδραση δεν υπήρξε ποτέ και το γεμάτο μισάωρο που ακολούθησε ήταν σαν να μην έγινε.

«Δεν μου άρεσε που η ομάδα μου σταμάτησε να παίζει μετά το δεύτερο γκολ. Ολα πήγαν λάθος μετά την ανάπαυλα και έτσι ήρθε το 0-1. Μετά δεχτήκαμε και το δεύτερο και όλα τελείωσαν. Ούτε οι οπαδοί, ούτε εγώ μπορώ να είμαι χαρούμενος, αλλά δεν γίνεται να αλλάξω το αποτέλεσμα», σχολίασε ο Ολεγκ Μπλαχίν. Ο 59χρονος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στη νοοτροπία ορισμένων παικτών του, που νόμισαν ότι μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα είχε εξασφαλισθεί η πρόκριση: «όπως είχα πει η νίκη επί της Σουηδίας δεν σημαίνει τίποτα. Επομένως αν πιστέψαμε ότι περάσαμε, κάναμε λάθος. Νομίζω ότι μερικοί παίκτες είχαν αυτή την εντύπωση και θα πρέπει να κάνουμε μία σοβαρή κουβέντα μαζί τους. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν είναι σαν την ουκρανική λίγκα. Πρέπει λοιπόν να παίζουμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Αγγλία, ο Μπλαχίν θέλησε να μεταφέρει όλη την πίεση στους Αγγλους, τονίζοντας ότι αυτοί είναι που επιβάλλεται να πάρουν την πρόκριση και όχι η ομάδα του: «κανείς δεν περιμένει από εμάς να πετάξουμε στο φεγγάρι... Η Αγγλία είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης, επομένως η πίεση είναι σε αυτούς. Εμείς θα παίξουμε με λιγότερο άγχος. Ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για εμάς, θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλωστε χτίζουμε μία καινούρια ομάδα. Νομίζω όμως ότι η Αγγλία θα είναι πολύ νευρική».

Γενικά υπάρχει πίστη ότι μπορεί να έλθει η νίκη κάτι που φάνηκε και στα λόγια του Βορονίν ο οποίος συνέκρινε την Ουκρανία με την Ελλάδα: «οι Ρώσοι ήθελαν μόλις μία ισοπαλία για να περάσουν αλλά δεν την πήραν. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η Ελλάδα ήταν πολύ οργανωμένη και έφτασε στους «8». Και εμείς βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση τώρα. Αν κερδίσουμε την Αγγλία θα περάσουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν». «Δεν θεωρώ ότι είναι αδύνατο να κερδίσουμε την Αγγλία. Είναι ένας καλός αντίπαλος και τον σεβόμαστε. Δεν τους φοβόμαστε όμως. Κάθε ομάδα άλλωστε έχει τις αδυναμίες της. Η Αγγλία δέχθηκε στα πρώτα δύο ματς τρία γκολ. Σημείωσε βέβαια τέσσερα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην άμυνα. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι σωματικά και ψυχολογικά για να τους δημιουργήσουμε προβλήματα», πρόσθεσε ο φορ Ντέβιτς, ενώ ο Πιάτοφ τόνισε πως είναι «πεπεισμένος ότι με την υποστήριξη των οπαδών, η Ουκρανία μπορεί να νικήσει την Αγγλία».

Εντονος προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση του Σεφτσένκο, ο οποίος δεν προπονήθηκε την Κυριακή. Το ιατρικό επιτελείο εντόπισε υγρό στο γόνατο του 35χρονου και αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή του στον «τελικό» της Τρίτης είναι αμφίβολη. Ο «Σέβα» πάντως έβγαλε κανονικά το χαλάρωμα της Δευτέρας και αυτό ήταν ενθαρρυντικό. Ο Μπλαχίν ξεκαθάρισε βέβαια ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 και η τελική απόφαση θα παρθεί το σήμερα απόγευμα.

Σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποιήθηκε στους πρώτους δύο αγώνες, θέση διεκδικεί ο Ντέβιτς, που άφησε θετικές εντυπώσεις, παρά το γεγονός ότι η παρουσία του στο γήπεδο (μπήκε αλλαγή στο 46') συνδυάστηκε με το καλό δεύτερο ημίχρονο της Γαλλίας. Ο σέρβικης καταγωγής επιθετικός θα έχει μάλλον παρτενέρ τον Βορονίν, αν τελικά ο Σεφτσένκο δεν καταφέρει να αγωνιστεί. Στην άμυνα υπήρξε ξανά έντονη κριτική όμως ο Μπλαχίν δύσκολα θα υποκύψει στις πιέσεις για τροποποιήσεις στην τετράδα πίσω, με τη χρησιμοποίηση των παικτών της Σαχτάρ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σέβτσουκ (οι πρώτοι δύο στόπερ, ο τελευταίος αριστερός μπακ).

Το γεγονός βέβαια ότι ο Μπλαχίν προανήγγειλε σε ανύποπτο χρόνο αλλαγές έχει τροφοδοτήσει διάφορα σενάρια. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι θεωρούν ότι από τη στιγμή που ο αγώνας γίνεται στη «Ντόνμπας Αρένα» (έδρα της Σαχτάρ), θα είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν οι αμυντικοί των «πορτοκαλί», όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως για να υπάρξει πιο ζεστό κλίμα και στις εξέδρες καθώς είναι η γνωστή η κόντρα της τοπικής ομάδας με τη Ντιναμό, στην οποία ανήκουν οι Κατσερίντι, Μίχαλικ (υπενθυμίζεται ότι με τη Γαλλία μόνο ο Πιάτοφ αντιπροσώπευε τη Σαχτάρ στην ενδεκάδα της Ουκρανίας).

Δεν ήταν πάντως λίγοι και εκείνοι στην Ουκρανία που έκριναν ως ένα μεγάλο λάθος την απόφαση η ομάδα να δώσει δύο αγώνες στο Ντόνετσκ και μόλις έναν στο Κίεβο, ορμώμενοι από τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού μετά την ήττα από τη Γαλλία.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πιάτοφ – Χούσιεφ, Κατσερίντι (ή Κούτσερ), Μίχαλικ (η Ρακίτσκι), Σέλιν – Γιαρμολένκο, Τίμοστσουκ, Ναζαρένκο, Κονοπλιάνκα – Σεφτσένκο (ή Βορονίν), Ντέβιτς.


Υπάρχει διαφορά ποιότητας και επιπέδου και η επιστροφή του Ρούνει το ενισχύει αυτό.Μπορεί οι Άγγλοι να περνάνε και με ισοπαλία  , αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουν για την νίκη και την 1η θέση για να αποφύγουν τους Ισπανούς στην επόμενη φάση.Και το διφραγκο στην νίκη της Αγγλίας είναι πολύ καλό.Σαν να παίζει η Δυναμο Κ. με την Μαν Γιου.Σκεφτείτε το .Θα έδινε πάνω από 1.60 στο διπλό?


ΣΟΥΗΔΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Αναφορές λένε πως αρκετοί Σουηδοί έχουν φύγει από την Ουκρανία, δύσκολα θα υπάρχουν πάνω από 5.000 θεατές των σκανδιναβών στο ματς.Στο 70.050 θέσεων «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου (Ουκρανία).

Η Γαλλία με νίκη είναι πρώτη, αρκεί να μην κερδίσει η Αγγλία με ένα γκολ περισσότερο από εκείνη. Αν έχουμε ισοβαθμία στη διαφορά τερμάτων, τότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση, ενώ αν έχουμε τα ίδια τέρματα υπέρ και κατά, την πρωτιά θα πάρει η Αγγλία λόγω καλύτερης θέσης στον πίνακα της UEFA. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η Γαλλία τερματίζει πρώτη μόνο αν και το άλλο παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο, ενώ υπάρχει και το ακραίο σενάριο να μείνουν οι Γάλλοι εκτός, αν χάσουν από τη Σουηδία με ένα γκολ διαφορά μεγαλύτερο από το σκορ που θα χάσει η Αγγλία από την Ουκρανία.


Το πάθημα του ματς με την Ουκρανία δεν έγινε μάθημα στους Σουηδούς, πως στον αγώνα με την Αγγλία ήταν ξανά κακοί στο πρώτο ημίχρονο και μοιραία κυνηγούσαν το σκορ. Δίκαιο το 1-0 από πλευράς Αγγλίας που θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, ούτε μία προσπάθεια της προκοπής δεν έκαναν οι Σουηδοί, με τον Ελμάντερ να τρέχει αρκετά χωρίς αποτέλεσμα και τον Ιμπραϊμοβιτς συνήθως να μην δίνει την μπάλα από το αριστερό στο… δεξί πόδι.

Εμφανώς βελτιωμένη η ομάδα στην επανάληψη, έκανε την απόλυτη ανατροπή μέσα σε 10 λεπτά από δύο στημένες φάσεις και πρωταγωνιστή τον Μέλμπεργκ, όμως και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει υπέρ της σκορ και όχι μόνο ισοφαρίστηκε στο 64’, αλλά τελικά έχασε με ωραίο γκολ του Γουέλμπεκ στο 78’. Ομάδα με μεγάλο επιθετικό ταλέντο οι Σουηδοί, αλλά και τεράστιο αμυντικό πρόβλημα, αφού ο Μέλμπεργκ έτρεχε μόνος του και οι υπόλοιποι μαρκάρουν με τα μάτια.

Μεγάλη κριτική από το σουηδικό Τύπο που θεωρεί πως ο Ελμάντερ έπαιξε βασικός επειδή είναι… κολλητός του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ σάλο προκάλεσε η ενέργεια Σουηδού ρεπόρτερ που κατάφερε να δει τις οδηγίες που έδωσε ο Χόγκσον στο ξενοδοχείο πριν το ματς και να τις μεταφέρει στην ομοσπονδία της χώρας του.

Αναφορές λένε πως το κλίμα στο στρατόπεδο της ομάδας δεν είναι καθόλου καλό, ο Ιμπραΐμοβιτς πάντως στη συνέντευξη Τύπου είπε πως «τώρα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο κι εγώ προσωπικά θέλω να οδηγήσω την ομάδα σε νέες επιτυχίες. Θα είναι τιμή μας να κερδίσουμε τη Γαλλία στο τελευταίο ματς, σίγουρα δεν θέλουμε να φύγουμε χωρίς βαθμό από τη διοργάνωση». Και για τον Χάμρεν το κλίμα δεν είναι το καλύτερο, με τον Τύπο να τον κατηγορεί πως έχει αλλάξει σύστημα και πρόσωπα περισσότερες φορές απ’ όσες αλλάζει… σώβρακο, έχοντας μπερδέψει τους πάντες με τα καπρίτσια του. Ο ίδιος πάντως νιώθει ασφαλής και έδωσε ραντεβού για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Δεν είναι τόσο αδιάφορο όσο φαίνεται το ματς για τους Σουηδούς και ιδιαίτερα για τον Ολοφ Μέλμπεργκ, για τον οποίο αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι με την εθνική ομάδα της χώρας του. Μάλιστα ο βράχος δεν απέκλεισε το γεγονός να σταματήσει εντελώς το ποδόσφαιρο φέτος και να ασχοληθεί με το… μποξ, δηλώνοντας στην aftonbladet πως «δεν έχω την ανάγκη να κάνω κάτι ή να κερδίσω κάτι παραπάνω ή να παίξω σε κάποια συγκεκριμένη χώρα. Θα δούμε αν υπάρξει κάτι ενδιαφέρον στο μέλλον, προς το παρόν το μυαλό μου είναι στο τελευταίο ματς με την εθνική ομάδα». Ο Χάμρεν πάντως ήταν αρκετά αινιγματικός και άφησε υπονοούμενα πως ίσως καταφέρει να αλλάξει γνώμη στον Μέλμπεργκ, λέγοντας πως «είπε ότι είναι το τελευταίο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και όχι το τελευταίο του ματς με την εθνική ομάδα. Θα δούμε μετά το παιχνίδι».

Δύο τα σίγουρα προβλήματα για τον Χάμρεν, εκτός αποστολής μένει ο Ελμάντερ που δεν κατάφερε ποτέ τελικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο Χάμρεν θα τον προφυλάξει, βάζοντας είτε τον Ρόσενμπεργκ στην κορυφή της επίθεσης, είτε τον Τοϊβόνεν. Δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Ράσμους Ελμ που έχει πόνους στο γόνατο, αγώνα δρόμου κάνει για να επιστρέψει εγκαίρως στην Ουκρανία ο Γιόνας Ολσον, που πέταξε για τη Σουηδία για να χαρεί τη γέννηση του γιου του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βίλαντ – Λάστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Σαφάρι – Χολμεν, Κάλστρομ – Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Βίλελμσον – Τοϊβόνεν


Η Γαλλία κρατάει πλέον την τύχη της στα χέρια της μετά το 2-0 επί της οικοδέσποινας Ουκρανίας όπου ξεπέρασε και το βαρύ γήπεδο αλλά και τη διακοπή μιας ώρας λόγω καταιγίδας κι ενώ για αρκετή ώρα υπήρξε η αίσθηση πως ο αγώνας θα αναβληθεί. Ηταν η πρώτη της νίκη σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες του 2008 (Euro) και 2010 (Μουντιάλ) και έχει τη δυνατότητα να περάσει για πρώτη φορά από το 2006 τον πρώτο γύρο. «Ελπίζω η επόμενη νίκη μας να μην είναι μετά από έξι χρόνια όπως η προηγούμενη σε τελική φάση. Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο αυτό που ζητάω. Η πίεση σ’ αυτό το ματς είναι μεγαλύτερη από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια αφού γνωρίζεις πως με ήττα μπορεί να επιστρέψεις σπίτι σου» σχολίασε ο προπονητής της. Συνεχίζοντας το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε και στην πρεμιέρα με την Αγγλία, αυτή τη φορά πρόσθεσε και την ουσία. Με τη νίκη της αυτή έφτασε τα 23 σερί παιχνίδια, φιλικά και επίσημα, αήττητη. Ένα ακόμα ρεκόρ ήταν οι δέκα τελικές προσπάθειες εντός εστίας, πρώτη φορά στα 25 παιχνίδια που είναι ο Μπλαν στον πάγκο της.

Ο τεχνικός της συνέχισε με το 4-3-3 κάνοντας δύο αλλαγές στην αριστερή πλευρά αφού Εβρά και Μαλουντά δεν ικανοποίησαν με τους Αγγλους ενώ έκανε πιο επιθετικό το σχήμα φέρνοντας τον Νασρί πιο πίσω και ρίχνοντας τον Μενέζ στα δεξιά. Ο ακραίος της Παρί με τα μπασίματά του δικαίωσε τον προπονητή του που τον έβαλε γιατί ήθελε να κυνηγήσει φάσεις με την ταχύτητά του, δημιούργησε κινδύνους και πέτυχε ένα γκολ ενώ σκόραρε για πρώτη φορά με την εθνική ο πολύτιμος Καμπάιγ που είχε και δοκάρι αμέσως μετά. Μέσα σ’ όλες τις φάσεις και πάλι ο Ριμπερί που είναι μεταμορφωμένος τον τελευταίο μήνα ενώ δύο ασίστ έδωσε ο Μπενζεμά. Επανήρθε από τον τραυματισμό του ο δυνατός μέσος Μ’ Βιλά και έπαιξε αλλαγή αλλά μάλλον θα παραμείνει στον πάγκο αφού ο Ντιαρά ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο ρόλο του καθαρού κόφτη μπροστά από την άμυνα. Αποχώρησε με μικρή μυϊκή ενόχληση ο Καμπάιγ αλλά δεν εκφράζονται ανησυχίες για τη συμμετοχή του και όπως είπε ο προπονητής του είναι πλέον έτοιμος στο 100%.

Χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κάποια αλλαγή η ενδεκάδα αναμένεται να είναι πολύ κοντά σ’ αυτή που κέρδισε την Ουκρανία. Ο Μπλαν αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο δηλώνοντας πως «ίσως αλλάξει κάτι». Παράλληλα τόνισε πως επειδή το σημερινό παιχνίδι είναι και η πρώτη μετακίνηση της ομάδας του αφού αλλάζει έδρα σε σχέση με τα δύο πρώτα, άλλαξε λίγο και τους συνηθισμένους ρυθμούς προετοιμασίας. «Στο Κίεβο κάνει πολλή ζέστη, τη φοβάμαι, δεν μας ταιριάζει» τόνισε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λορίς – Ντεμπυσί, Μεξές, Ραμί, Κλισί – Ντιαρά, Καμπάιγ (Μ’ Βιλά), Μενέζ (Μαλουντά) - Νασρί, Ριμπερί, Μπενζεμά.


Πολύ καλές εντυπώσεις έχουν δώσει οι τρικολορ μέχρι τώρα.Πολύ ισορροπημένη ομάδα.Πολύ ποιοτικοί οι Νασρι-Ριμπερι-Μπενζεμά , τρομερή δουλειά στο κέντρο από Ντιαρά-Καμπαιγ , αποκάλυψη ως δεξιός μπακ ο Ντεμπυσί , αρμονικό το αμυντικό δίδυμο Μεξές-Ραμί.Άψογο το κουτσάρισμα απο Μπλανκ που τις μοναδικές παραφωνίες Εβρά-Μαλουντά στο πρώτο παιχνίδι τις άφησε έξω και πέρασε στην θέση τους Κλισί-Μενέζ που έκαναν την διαφορά με τους Ουκρανούς.Οι Σουηδοί είναι απογοητευμένοι γιατί μάλλον άξιζαν περισσότερα αλλά δεν παίξαν με μυαλό και το πληρώσαν.Δύσκολα από αυτήν την Γαλλία θα πάρουν κάτι.Το 1.70 δεν είναι κάτι το τρομερό και βασικό ρόλο στην χαμηλή απόδοση παίζει η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου για τους Σουηδούς.


ΠΡΟΤΑΣΗ

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ  2  1.70
ΑΓΓΛΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ  1  2.00 (κάλυψη Χ στο 3.30)

Ποντάρω 230 ευρώ στην δυάδα και 50 ευρώ στην κάλυψη.







ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΜΕΙΟΥ   8-4-2012
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ      0 ΕΥΡΩ
ΤΡΕΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟ    -1558 ΕΥΡΩ
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ           280 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ     -1838 ΕΥΡΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου