Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

BOOKENEMY...ΜΑΧΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ!!!!



Θα ανατρέψουν οι Ιταλοί τα προγνωστικά ενός πολυαναμενόμενου τελικού Ισπανίας-Γερμανίας....?






Γύρω στους 3.000 οι οπαδοί της Ιταλίας, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι Πολωνοί φίλαθλοι θα πάρουν το μέρος της Ιταλίας, λόγω της κόντρας τους με τη Γερμανία. Περίπου 15.000 Γερμανοί στις εξέδρες.
Από το 1995 έχει να κερδίσει η Γερμανία την Ιταλία (έκτοτε 0-2-3), ενώ σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων οι Ιταλοί είναι αήττητοι, με ρεκόρ 3-4-0. Τελευταία φορά που τα «είπαν» ήταν στο Μουντιάλ του 2006, με την Ιταλία να επικρατεί στην παράταση με 2-0 και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό.



Προϊστορία: 7-9-14. Στα εφτά ματς σε τελικές φάσεις Μουντιάλ ή Euro οι Ιταλοί μετρούν τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες! Τελευταία νίκη των Γερμανών το 1995, έκτοτε 0-2-3.
 Με την Γερμανία  η Ελλάδα παρουσιάστηκε με άμυνα (και τερματοφύλακα) που ήταν αδύνατο να την προβληματίσει και έτσι η 15η διαδοχική νίκη της σε επίσημα ματς ήρθε σχεδόν διά περιπάτου, μαζί και η τέταρτη σερί πρόκριση σε ημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης! Αγχώθηκε μόνο όταν στο 55’ ο Σαμαράς αξιοποίησε τη μοναδική ελληνική αντεπίθεση αξιώσεων (1-1), αλλά πολύ γρήγορα οι Κεντίρα (61’), Κλόζε (68’) και Ρόις (74’) έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας έμφαση στο (νέο) ρεκόρ των 20 συναπτών αγώνων με παραγωγικότητα ενός τουλάχιστον γκολ. Ο τελευταίος αποτέλεσε μαζί με τον Αντρέ Σίρλε τις εκπλήξεις του Γιόακιμ Λεβ στη βασική ενδεκάδα, από την οποία απουσίασαν οι Γκόμεζ, Μίλερ και Ποντόλσκι.


«Ηθελα να είμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο προβλέψιμοι αφού η Ελλάδα μας ήξερε καλά. Επαιξαν παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και νομίζω ότι τα πήγαν εξαιρετικά», εξήγησε ο Γερμανός κόουτς, ο οποίος άλλαξε εν μέρει την τακτική της ομάδας υιοθετώντας ένα passing game… αλά εθνική Ισπανίας. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο βοηθά περισσότερο η παρουσία του Κλόζε (απ’ ό,τι του Γκόμεζ), ο οποίος άλλαζε συνεχώς θέσεις μπερδεύοντας την ελληνική άμυνα, που βρήκε επιπλέον τον… μπελά της με τις πάσες του Μεσούτ Οζίλ αλλά και τη διεισδυτικότητα των Ρόις, Σίρλε. Κανείς πάντως δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η επιλογή του Λεβ για το σημερινό ματς, ο ίδιος δήλωσε ότι θα αποφασίσει βάσει ενστίκτου ποιον από τους Κλόζε ή Γκόμεζ θα χρησιμοποιήσει ως βασικό κόντρα στην Ιταλία.


Απομένει πλέον ένα βήμα για τον 14o τελικό της ιστορίας της σε παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό επίπεδο (έβδομο σε Euro!), αλλά είναι βέβαιο ότι θα προτιμούσε στον ημιτελικό την Αγγλία. Δεν έχει νικήσει ποτέ την Ιταλία σε επίσημο ματς (0-4-3), τελευταίο «αίμα» αυτό στον ημιτελικό του Μουντιάλ το 2006, όταν ηττήθηκε εντός έδρας από τους ατζούρι με 2-0.


«Τότε είχαμε μια πολύ νεανική ομάδα και δεν νομίζω ότι η ιστορία θα παίξει κανένα ρόλο στον αυριανό (σ.σ: σημερινό) ημιτελικό. Ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο και θέλουμε να πάμε στον τελικό κάνοντας το δικό μας παιχνίδι, βασιζόμενοι στις δικές μας ιδέες. Φυσικά είναι σημαντικό να περιορίσουμε τη δράση του Πίρλο και να πάρουμε τον έλεγχο του κέντρου. Στόχος μας είναι όμως να κάνουμε παιχνίδι δράσης και όχι αντίδρασης. Θα ήταν καλό να δώσουμε γρήγορο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο ώστε να κουραστούν οι Ιταλοί στο δεύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «πάντσερ», γνωρίζοντας ότι η ομάδα του είχε δύο μέρες παραπάνω από τους Ιταλούς για να ξεκουραστεί.


Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος ξεπέρασε έγκαιρα κάποιες ενοχλήσεις και θα ξεκινήσει κανονικά, πιστεύει ότι ήρθε η ώρα και της… Ιταλίας. «Εχω συμμετάσχει σε πολλά ματς φέτος, αλλά αυτό απέναντι στην Ιταλία είναι το χάι-λάιτ αφού πρόκειται για ένα κλασικό ζευγάρι. Εχω το προαίσθημα ότι έχει φτάσει η ώρα να πετύχουμε την επόμενη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικά έθνος. Νικήσαμε την Αγγλία, την Αργεντινή, την Ολλανδία και τη Βραζιλία, τώρα είναι η… σειρά της Ιταλίας», υποστήριξε ο μέσος της Μπάγερν προσθέτοντας ότι υπάρχουν τρόποι για να σταματήσει κάποιος τον «φανταστικό» - όπως τον χαρακτήρισε – Αντρέα Πίρλο.


Ο Μίρο Κλόζε, που λόγω της θητείας του στο Καμπιονάτο με τη Λάτσιο, γνωρίζει καλύτερα τους αντιπάλους τόνισε ότι η ομάδα του είναι καθ’ όλα προετοιμασμένη είτε οι «ατζούρι» επιλέξουν το παραδοσιακό αμυντικό στιλ τους, είτε το νέο επιθετικό του Τσέζαρε Πραντέλι. Ο 34χρονος φορ γνωρίζει ιταλικά και το γεγονός ότι θα μπορεί να καταλαβαίνει τι λένε μεταξύ τους οι αντίπαλοι αμυντικοί του δίνει σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα προβάδισμα έναντι του Γκόμεζ! Στην πραγματικότητα ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της νασιοναλμανσάφτ θα προτιμηθεί αν ο Λεβ επιλέξει για δεύτερο σερί ματς να μη… σηκωθεί καθόλου η μπάλα από το έδαφος. Κατά τα άλλα ο Σίρλε αναμένεται να επιστρέψει στον πάγκο υπέρ του Ποντόλσκι, ο Ρόις όμως είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει εκτός βασικού σχήματος τον Μίλερ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Νόιερ, Μποάτενγκ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ – Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ – Ρόις, Οζίλ, Ποντόλσκι– Κλόζε (Γκόμεζ).


Οι Ιταλοί  με εμφάνιση υπεροχής στον προημιτελικό με την Αγγλία, άξιζε την πρόκριση από το 90λεπτο κιόλας χάνοντας σωρεία ευκαιριών, κι όμως το παιχνίδι πήγε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η Ιταλία έσπασε την προσωπική της «κατάρα» (είχε 6/8 αποκλεισμούς στο παρελθόν) και με το 4-2 πήρε την πρόκριση. Οι «ατζούρι» παραλίγο να πληρώσουν την τρομακτική δυστοκία τους και το γεγονός ότι δεν μπορούν να σκοράρουν στην εξέλιξη του παιχνιδιού, σχεδόν όλα τους τα γκολ στη διοργάνωση έχουν προέλθει από στημένες φάσεις. Φυσικά ανασταλτικός παράγοντας ήταν και το απίστευτα παθητικό παιχνίδι της Αγγλίας, που έπαιξε κατενάτσιο άλλων εποχών.


Απόλυτα ικανοποιημένος μετά το τέλος του αγώνα ο Τσέζαρε Πραντέλι, περίμενε την πρόκριση από το 90λεπτο κιόλας: «Ισως να ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση στα δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα. Επρεπε να προκριθούμε από την κανονική διάρκεια, ωστόσο έστω κι έτσι η πρόκρισή μας δεν χάνει την αξία της. Θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι η Ιταλία μπορεί να πάρει αποτέλεσμα παράγοντας η ίδια παιχνίδι και το καταφέραμε».


Στις δηλώσεις του εν όψει του ημιτελικού ο Πραντέλι είπε ξανά πως η Ιταλία θα προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο, σε καμία περίπτωση η νοοτροπία της δεν θα είναι αμυντική: «Είναι σίγουρο ότι θα ρισκάρουμε και ότι με αυτό το ρίσκο θα έχουμε και κάποιους κινδύνους στην άμυνα, αλλά εμείς προσπαθούμε πάντα να παίξουμε ποδόσφαιρο. Προτιμώ να δεχτώ ένα γκολ από αντεπίθεση παρά να το δεχτώ περιμένοντας τον αντίπαλο στην άμυνα. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλω να περάσω και για να κερδίσεις πρέπει να σκοράρεις».


Και εξήγησε ακόμα καλύτερα το σκεπτικό του: «Ο ημιτελικός είναι ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα. Εχουμε ένα πραγματικό όπλο, που είναι η κατοχή της μπάλας και η προσπάθεια να δημιουργήσουμε φάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, θα ήταν άδικο και ανώριμο να καταστρέψουμε δύο χρόνια δουλειάς πάνω σε αυτή τη νοοτροπία, επειδή είμαστε σε έναν ημιτελικό. Δεν θέλω να έχουμε σκοπιμότητα, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο».


Ηγετική μορφή της Ιταλίας ως τώρα ο Πίρλο, κάνει τουρνουά για… Χρυσή Μπάλα και ποιος ξέρει αν η Ιταλία κάνει όλο το δρόμο ως την κατάκτηση του τροπαίου να φτάσει και αυτός στη μεγάλη αυτή διάκριση. Ο μέσος της Γιουβέντους δεν δίστασε να εκτελέσει πέναλτι αλά Τότι στη «ρουλέτα» με τους Αγγλους, σκάβοντας την μπάλα πάνω από τον Χαρτ και με αυτή την κίνηση πήρε το ψυχολογικό πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει οι Αγγλοι, έχοντας προηγηθεί με 2-1.


Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πραντέλι θα συνεχίσει στο 4-3-1-2, δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν δύο διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προημιτελικό. Ο Κιελίνι αποθεραπεύθηκε και δεν αποκλείεται ο Πραντέλι να τον ξεκινήσει σε θέση αριστερού μπακ, αντί του Μπαλτζαρέτι. Ενώ ο Ντιαμάντι, που έπαιξε πολύ καλά ως αλλαγή κόντρα στην Αγγλία, είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει τον Κασάνο.


Ο Μοντολίβο θα συνεχίσει στη θέση του Τιάγκο Μότα ενώ ο δεξιός μπακ-χαφ Μάτζιο συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει τον ημιτελικό, ούτως ή άλλως είχε χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα από τον Αμπάτε, που ξεπέρασε έναν τραυματισμό. Ετοιμος και ο Ντε Ρόσι, παρά το πρόβλημα που αποκόμισε την Κυριακή, αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά στο ματς.


Στο μεταξύ, οι Ιταλοί δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το καλεντάρι της Uefa, που έφερε τη Γερμανία στον ημιτελικό με δύο μέρες παραπάνω ξεκούρασης. Οι Γερμανοί έπαιξαν Παρασκευή με την Ελλάδα, η Ιταλία την Κυριακή με την Αγγλία και μάλιστα επιβαρύνθηκε και με την παράταση: «Μια λύση θα ήταν να γίνουν οι ημιτελικοί δύο μέρες αργότερα, προκειμένου οι ομάδες να προλάβουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους», ήταν το σχόλιο του Αντρέα Πίρλο.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μπουφόν – Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι (Μπαλτζαρέτι) – Μαρκίζιο, Πίρλο, Ντε Ρόσι – Μοντολίβο – Κασάνο (Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι.




ΣΧΟΛΙΟ




Καταρχάς είναι ένας αγώνας ανοιχτός και στα τρία αποτελέσματα.Τα πάντα μπορούν να συμβούν.Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.Απο κει και πέρα το μοίρασμα των αποδόσεων είναι τραγικό.Να πληρώνει 4.60 η νίκη της Ιταλίας???Δηλαδή έχει 22% πιθανότητες νίκης η Ιταλία και 55% η Γερμανία.Δεν το νομίζω.Η Ιταλία του Πραντέλι δεν έχει καμία σχέση με την Ιταλία που ξέραμε.Ομάδα με κατοχή , με διαρκής κίνηση και πρέσσινγκ.Καμία σχέση με το κατενάτσιο των προηγούμενων ετών.Παρόλη την κρισιμότητα του παιχνιδιού ο Πραντέλι δήλωσε πιστός σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και όχι την επιστροφή στο κατενάτσιο.Βλέπετε τις δηλώσεις του πιο πάνω , που είναι αφοπλίστικές για το πια Ιταλία θα δούμε σήμερα.Επιπλέον υπάρχει ένας παίχτης στους Ιταλούς που παρόλο το δύσκολο του χαρακτήρα του ( πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια πάντως-πολύ ξύλο έτρωγε μικρός) , έχει τεράστια ποιότητα και μπορεί να κάνει την διαφορά.Μιλάμε για τον επιθετικό αστέρα της Μαντσεστερ Σίτι , τον Μπαλοτέλι , τον οποίο ο Πραντέλι , παρόλη την απειθαρχία του παίχτη , τον πιστεύει πολύ και προσπαθεί να τον τιθασεύσει και να τον νουθετήσει.Θα γίνει τεράστια μάχη , μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων.Εγώ θα πάω με την ομάδα που με  αρέσει και πληρώνει περισσότερο.Επιπλέον θα κάνω και ένα παιχνίδι με τα γκολ , αφού ο Πραντέλι δήλωσε ότι δε θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και θα συνεχίσει επιθετικά.




ΠΡΟΤΑΣΗ




ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ  Χ2 (Δ.Ε)  2.00


Ποντάρω  500 ευρώ.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ  ΣΚΟΡ  1-1  6.50


Ποντάρω 55  ευρώ.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ  ΣΚΟΡ  1-1 ΚΑΙ 1ος ΣΚΟΡΕΡ  Ο ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ   46.00


Ποντάρω 18 ευρώ.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ  ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ  2.00


Ποντάρω 250 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου